Kui mitte enne, siis pärast esimesi aiast üle käinud öökülmasid on ülim aeg taimed välja kaevata ja hoiule viia. Ületalve pole mõtet säilitada ilmsete haigustunnustega ja vigastatud taimi. Hoiuruumis vältida äärmusi – temperatuuri suured kõikumised, liigne niiskus ja liialt kuiv õhk võivad säilima viidud taimedele saatuslikuks saada. 

Gladioolid võetakse üles enne öökülmasid. Pealsed lõigatakse maha, alles jäetakse vaid väike tüügas. Mugulsibulad kuivatatkse 2-5 päeva vältel madalais kastides õhukese kihina +28°...+32° C juures. Seejärel eraldatakse vana sibul uuest ning puhastatakse kand osaliselt soomustest, allesjäänud soomused kaitsevad mugulsibulat säilitamise ajal liigse kuivamise eest. Et vana ja uue sibula murdekoht täielikult kuivaks lastakse mugulsibulatel veel paari nädala kuni kuu vältel kuivada temperatuuril umbes +15°...+20° C. Ühekihiliselt kastidesse laotult säilitatakse mugulsibulad temperatuuril +5°...+7° C. Lõhnav gladiool lõigatakse tagasi 10 cm peale ning säilitatakse liiva-turba segus. Hoiuruumi temperatuur peaks aga temale olema tunduvalt soojem - +15º...+17º C.

Kannad kaevatakse peenrast üles hiljemalt pärast esimest öökülma. Pealsed lõigatakse tagasi ja jäetakse vaid 20-25 cm pikkune tüügas. Kui risoomide ümbert on suurem muld ära raputatud, lasta neil veidi aega varjulises kohas taheneda kuid mitte lasta liiga ära kuivada. Risoomid pakkida kergelt niiske turbaga täidetud kasti ning hoida pimedas keldris temperatuuril +6º...+10º C. Madalam temperatuur võib risoomid hukutada, kõrgem temperatuur aga soodustab kasvamaminekut.

Daaliad võetakse üles pärast esimest kerget öökülma, mil lehed on mustad ja õievarred longu vajunud. Pealsed lõigatakse tagasi, alles jäetakse 15-25 cm pikkune varrejupp. Mugulatel lastakse mõni aeg varjulises kohas taheneda. Ületalve hoitakse mugulaid +4º...+10º C juures, vältida liigniisket hoiuruumi. 

Imelille muguljuured kaevatakse välja siis, kui esimesed öökülmad kimbutama hakkavad. Suuremast mullast puhastatud porgandisarnaseid muguljuuri hoitakse ületalve sarnaselt daalia mugulatega. Jälgida, et hoiuruum poleks liigniiske ega temperatuur langeks allapoole nulli. 

Freesia külmaõrnad mugulsibulad kaevatakse üles enne külmasid. Mugulsibulad kuivatatakse, sorteeritakse ning hoitakse ületalve pimedas ja soojas ruumis. 

Mugulbegooniad võetakse üles enne külmi, puhastatakse suuremast mullast ning lõigatakse tagasi varred (umbes 10 cm kõrguselt). Lastakse 1-2 nädalat kuivada. Seejärel mugulad puhastatkse ja eemaldatakse kuivanud varretüükad ning säilitatakse turbaga täidetud karbis jahedas ruumis, kus temperatuur püsiks vahemikus +2º...+8(10)º C. 

Kaeralilled lõigatakse peale ülesvõtmist tagasi 10 cm peale. Turba või liivaga täidetud kastis hoitakse neid ületalve +4º...+6º C juures. 

Kroonülane säilitatakse jahedas (+6º...+8º C) ja pimedas ruumis. 

Inglitrompet tuleks enne näpistavaid öökülmasid tuua sisetingimustesse. Talvitumiseks sobib jahe (+8º...+12º C) ja valge ruum. Ületalve hoides taime ei kasteta.

Pelargoonid tuleks sisetingimustesse tuua enne, kui sügisene öökülm neid näpistab. Kui tingimused lubavad, võib neid toas aknalaual nagu tavalisi toataimi edasi kasvatada. Kenasti talvituvad pelargoonid valges ja jahedas ruumis temperatuuril +12º...+15º C. Kuid neid saab ka puhkama sundida. Selleks viia nad jahedasse ruumi, +5º...+8º C juures saavad nad hakkama minimaalse valgusega. Selliste tingimuste juures tuleb neid kasta äärmiselt tagasihoidlikult, piisab, kui seda teha kord kuus või harvemgi. 

Põõsas-hõbekakar kaevatakse peenralt samuti enne üles, kui külmad jõuavad taimele liiga teha. Ületalve hoitakse sarnaselt pelargooniga. Jälgida vaid et hoiuruum oleks külmavaba.