UUS IDEE | Valmista söödavaid kimpe – nii ei ole kingisaajal kunagi nälga

Snežana Zahharova

Kuidas veeta aega sõpradega? Toituda tervislikult? Nautida köögikunsti võlusid? – valmista söödavaid kimpe!

Puu- ja juurviljade florist Snežana Zahharova valmistab Maakodu detsembrikuu ajakirja kaante vahel kaks jõulukimpu.

Esimese kimbu märksõnadeks said lumi, valgus, puhtus, uue algus ja tulevikku vaatamine. Veidike juurde ka punast, see on ju ikka klassikaline jõuluvärv.

Tooraineks valis Snežana koostisained, millega pole varem tööd teinud, näiteks seened. Särtsu lisavad punased tšillid, jalopenod ja paprika. Seentest jäid sõelale Aasiast pärit valge shimeij, enokitaki ja eringi seen.

Valge kimbu koostisosad Foto: Karin Kaljuläte

Roheline kimp on seotud tervise hoidmise ja turgutamisega, sest talvekuudel kimbutavad meid viirused.

“Tavaliselt on talvel meie immuunsussüsteem nõrk, seetõttu on kimbus kasutatud loodusande, mis parandavad enesetunnet ja annavad energiat,” sõnab Snežana. Rohelisest kimbust saab valmistada näiteks maitsvat ingveriteed külmetuse vastu ja küüslaugumoosi.

Rohelise kimbu koostisosad Foto: Karin Kaljuläte

Kimpe valmistades saab keskenduda ühele teemale, näiteks valmistada need puu- või juurviljadest, juustust, vorstist, samuti saab erinevad koostisosad ka ühte kimpu kokku sättida.

Hästi sobivad kokku puuviljad ja lilled.

Snežana Zahharova

Kingiks saadud kimbud võib esialgu asetada lauale kaunistuseks või süüa kohe koos sõpradega. Vahel tuleb Snežanal valmistada ka nn meestekimpe nagu see bukett vorsti, juustu ja viskiga.

Snežana Zahharova

Snežana valmistatud kimpudest ning sellest, kuidas valmistada ise ühte sellist kimpu lugege Maakodu detsembrikuu paberväljaandest või digiversioonist.

Maakodu


Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare