2. Võõrasema (Viola × wittrockiana) ‘Cap Horn’
Meie rahvusvärvides sort, mis sobib eriti hästi ametiasutuste esinduspeenardele ja võidupüha lilleanumatesse. Aedkannikesed on tänuväärsed pinnakatjad, koos tulpide, nartsisside ja kirikakardega saate neist kujundada värvika kevadpeenra. Kahju, et sinimustvalged võõrasemad ei õitse veebruaris! Kõrgus 20 cm.

3. Harilik öölill (Hesperis matronalis)
Suve algul puhkeb paljudes aedades kahvatulillade, floksi meenutavate õisikutega öölill, kes levib seal seemneid külvates iseseisvalt. Uues sordisegus on see magusa lõhnaga lill saanud märksa värvikama välimuse: kontrastses värviduos on kirgasvalge ja sügavlilla. Õhtujaheduse saabudes hakkavad õied eriti tugevalt lõhnama. Kõrgus 40 cm.

4. Aed-tokkroos (Alcea rosea)
Värvikas täidisõieline segu, mille sihvakatel vartel järjest avanevad õied on nagu miniatuursed pojengid. Õitseb juunist septembrini. Külvates väga varakult, veebruaris-märtsis, saab õisi näha juba samal aastal. Võib kasvada 2 m kõrguseks.

5. Harilik kirikakar (Bellis perennis) ‘Tasso Mix’
Suurte pompoonõisikutega värvikas segu, kus on nii valgeid, roosasid kui ka erkpunaseid õisi. Madala kasvuga (15 cm) lilleke sobib hästi nii anumasse kui peenrale pinnakatteks ja ääriseks. Kirikakar õitseb järgmisel aastal mais-juunis, kuid proovige teda ka talvel ajatada.

6. Habe-peekerlill (Penstemon barbatus) ‘Miniature Bells’
Pisikesed lillakasroosa-valgekirjud õiekellukad ripuvad tihedates pööristes. Kirkavärviline sort pääseb mõjule suurema rühmana. Habe-peekerlille võib istutada ka aiavaasi. Õitseb juulist septembrini. Hea lõikelill. Kõrgus 45 cm.

Artikkel ilmus ajakirja Maakodu mai numbris.