1. Lõhnav ambralill (Amberboa moschata) ´Desert Star´ ja hurmeline tähtpea (Scabiosa atropurpurea)´Black Knight´. Nende lillede kõrguste erinevus on vaid 10 cm. Lõhnav ambralill, ehk muskusjumikas on tugeva kasvuga ning annab oma helelillade õitega õrnemale tähtpeale kena kontrasti. See hurmelise tähtpea sort on tõepooles peaagu musta värvi.

Lõhnav ambralill ja hurmeline tähtpea .

2. Leeksalvei (Salvia splendens) ´Blaze of fire´ja karvane päevakübar (Rudbeckia hirta) ´Cherry Brandi´ on imelised, teineteist täiendavad, punased. Leeksalvei oma kellukjate õite ja püstiste vartega, annab pruunika südamikuga päevakübarale kauni tausta ja toob selle esile.

Leeksalve ja karvane päevakübar.

3. Ilus maadia (Madia elegans) ja pruudisõlg (Zinnia elegans) ´Old Mexico´, on mõlemad kahe värvilised, kollase ja punakaspruuni kombinatsiooniga. Sarnased aga ometi väga erinevad. Ilus maadia on heledam ja õrnem, pruudisõlg aga tugev ja jõuline, kaunite topeltõitega. Kuigi taimede kõrguse vahe on tervelt 60 cm, siis madalam pruudisõlg oma tugeva kasvuga sobib kõrgema ja kergema ning paindlikuma maadia ette.

Ilus maadia ja pruudisõlg.