Värd-kirinõges on kaunis kogu aeg, sõltumata sellest, kas ta õitseb või mitte. Leidub nii kollase, roheka, oranži, punaka, peaaegu valgete või pruunikirjude lehtedega sorte. Sordist olenevalt varieerub ka lehtede kuju ja struktuur.

Paljundamine

Taime on lihtne paljundada või uuendada pistikutega, nad juurduvad kergesti nii klaasis vees kui kerges ja liivaseguses mullas. Seetõttu saab ka lemmiksorte kergesti hoida ületalve, piisab, kui enne külmade tulekut võtta pistoksad, nad juurutada ja kasvatada talvel kui toataimi.

Paljundamine seemnetest pole samuti kuigi keeruline, pealegi saadakse korraga suurem hulk taimi. Tõusmed ilmuvad toatemperatuuril umbes kahe nädalaga. 5 cm pikkused taimed tuleb pikeerida eraldi pottidesse, harunemiseks tuleks ladvad ära näpistada (pintseerida).

Kasvatamisel ette tulevad vead (nt korraks kuivalejätmine) saab parandada tagasilõikusega. Taim kosub sest kiiresti ja muutub veelgi kompaktsemaks. Et taime mitte kurnata ja tal säiliks lehtede kirev värv, tuleks tekkivad õisikud ära näpistada.

Kirinõgestega saab ka algaja aednik kerge vaevaga moodustada vahvaid mustreid nii lillekastidesse kui peenardele. Taim püsib võrdelmisi muutumatuna kogu hooaja vältel kuni sügiseste külmadeni.

Ka pole kirinõges kuigi nõudlik mullaviljakuse suhtes, vaid tihe, raske ja õhuvaene muld ei sobi hästi. Kerge, vett hästiläbilaskev ja toitaineterikas muld tagab tugevad, terved ja värvikate lehtedega taimed.