Porrulauk on üks neist köögiviljadest, mida külm ei kahjusta. Koristatakse ta oktoobris. Koristatavate varte läbimõõt võiks olla 8–10 mm. Kergitage taimi aiahargiga ja tõmmake siis kätega mullast välja. Kui plaanite porrulauku säilitada, ärge juuri kärpige. Valige terved varred, vigastatud ja haiged varred ei säili.

Säilitage porrulauku keldris niiskesse liiva istutatult, et vältida liigset kuivamist. Ideaalne hoiuruumi temperatuur on 0 kuni +1°. Kuna külm porrulauku ei kahjusta, võib ta talveks jätta ka kasvukohale ja tarvitada kevadel otse põllult.

Maapirn ehk topinambur

Sarnaselt porrulauguga on ka maapirn külmakindel. Mugulad, mis sügisel maasse jäävad, hakkavad kevadel kasvama. Üldiselt ei tasu maapirne keldris säilitada, kuna kuivavad seal kiiresti ära. Kui siiski on soov nad keldrisse viia, pange mugulad niiske liiva sisse. Seemnemugulad on kindlam jätta talvituma kasvukohale.

Toiduks mõeldud mugulaid võib säilitada ka õues kuhjas. Kuhi kaetakse niiske turba, mullaga ja põhuga. Põhu alt saate maapirne ka talvel kätte. Selline viis tagab maapirnide säilimise isegi kuni maikuuni. Samuti võib mugulad talveks kasvukohta jätta ja maapinna põhuga katta, siis saab neid talvel ka otse kasvukohalt kätte. Kevadel hakkavad nad üsna varakult idanema ja siis muutuvad maitseomadused kehvemaks, seega kaevake varakult välja see osa mugulaid, mis soovite toiduks ära tarvitada.