Kaunis väike kukehari Sedum hintonii – kodumaal Mehhikos moodustab ta õrnu valgeid padjandeid, mis mõjuvad kivide vahel tuisanud lumelaikudena.

Madalaid valgeid padjandeid moodustab ka Madagaskarilt pärit kalanhoe Kalanchoe eriophylla. Tema väikesed pontsakad lehed on tihkelt mässitud valgetesse karvadesse.

Kui ruumi on palju, saate kodus kasvatada ka härmas puukesi – selleks sobib sarvik-kalanhoe Kalanchoe beharensis, mis võib kasvada 2-3 meetri kõrguseks.

Sarvik-kalanhoe

Mõned taimed on kerge kuue asemel selga saanud paksu kasuka – kellel tihedam, kellel hõredam, kuid tulemuseks on valge taim.

Euroopas on sellise uhke kasukaga üheks tuntuimaks taimeks Strausi kleistokaktus Cleistocactus strausii, suupärasteks nimedeks on kassisaba või hõbeküünal.

Strausi kleistokaktus

Soomuslehikud on pärit Mehhikost, Kesk- ja Lõuna-Ameerikast kuuludes paksuleheliste sugukonda. Lehed on lihakad ning kaetud kirmega, olles koondunud kodarikesse. Harjaseline soomuslehik Echeveria setosa on katsudes siidpehme.

Harjaseline soomuslehik

Kasukakandjaid on kerakaktuste hulgas. Mõned neist on edevad, nagu Hahni näsakaktus Mammillaria hahniana, mis saab lisaks valgele kasukale endale igal kevadel pähe roosa pärja.