* Ärge laske ettekasvatatud taimedel liiga suureks kasvada. Istutage nad välja esimesel võimalusel. Kui õues on liiga külm, hoidke neid võimalikult jahedas, et vältida ülekasvamist.

* Enne istikute õue istutamist karastage taimi. Tõstke nad päevaks õue ja ööseks tuppa või kasvuhoonesse tagasi. Nõnda harjutatud istikud saavad püsikasvukohal väiksema šoki ning juurduvad kiiremini.

* Kui teie peenardel on või oli isekülvi andvaid taimi, ei maksa kõiki tõusmeid välja rohida. Kaevake need üles ning istutage sobivale kasvukohale.

* Alustage kõrgekasvuliste püsikute ja ronitaimede toestamist. Mida varem, seda loomulikum jääb tulemus. Kord juba laiali vajunud puhmikut on pea võimatu loomulikult üles siduda.

* Kui kasvuperiood on alanud, andke taimedele kasvu kiirendamiseks lämmastikurikast pealtväetist või multšige komposti või kõdusõnnikuga.

* Jälgige õrnu tõusmeid, noori taimi ja puhkevaid lehti. Need on haiguste ja kahjurite suhtes eriti vastuvõtlikud. Kui avastate probleemi varakult, saab sellest kergemini jagu. Eriti hästi märkate varakevadel tigusid ja nälkjaid – rohi on madal ning kahjurid paistavad hästi välja.

* Kui te ei soovi taimi mürgitada, katke külvid kattelooriga. Kui see on korralikult maapinnale kinnitatud, ei pääse kahjurid teie taimede kallale. Ärge taimi siiski katteloori alla unustage, ka seal vajavad nad kastmist ja rohimist.

* Õitsvaid viljapuid ja marjapõõsaid ei tohi taimekaitsevahenditega pritsida. Nii võite tappa mesilased ja teised tolmeldavad putukad ning saada kasu asemel hoopis kahju.

* Mai on suurepärane aeg muru parandamiseks. Lisage hõredaks jäänud kohtadele veidi mulda, külvake sinna muruseemet, hakkige mulda ja kastke korralikult.