- Suurim suvine orjastaja on kahtlemata muru. Kord nädalas tuleb see raudselt niidukiga üle käia, et ta liiga kõrgeks ei kasvaks. Mida rohkem kivi ja puiduga kaetud pinda, seda vähem niitmist. Murust päris loobuda siiski ei saa, sest paljajalu murul käimine on üks mõnusamaid asju suvel.

- Kui ääristada muruala serv maapinnaga ühel tasapinnal plaatide või kividega, siis ei levi murutaimed istutusalasse ning niidukiga osaliselt üle sillutise sõites lõikab see puhtaks ka muru ääre. Ära jääb pidev labidatöö muruserva korrashoidmiseks.

- Ära võiks sillutada ka piirdetara äärse riba ja maja räästaalused, kus muru niikuinii viletsalt kasvab ja kus on ebamugav niita.

- Muru sisse üksikult istutatud ilupõõsaste ja püsilillepuhmikute ümber niidukiga manööverdamine raiskab palju aega. Viige need sealt ära ja kujundage üks suur istutusala. See avaldab hulga suuremat mõju kui murus siin-seal kasvavad taimed.

- Keset muru olev väligrill ja aiamööbel viige alaliselt terrassile, et ei peaks iga kord neid niitmise ajaks ümber tõstma.

- Tagumise aianurga võib lasta aga rahus kasvada heinamaaks. Lilleniidud ongi väga trendikad. Liikumise jaoks hoidke madalana vaid mõned rajad.

- Suvelilledega, eriti lillekastide ja amplitega, on ka väga palju tööd: pidevalt kasta, väeta, nopi närbunud õisi, kärbi väljaveninud varsi. Sügisel tuleb kõik lilleanumad tühjaks teha. Õnneks on leiutatud altkastmissüsteemiga lillenõud, mis vabastavad igapäevasest kastmisest, ja aeglaselt lahustuv püsiväetis, millest jätkub kogu suveks.

- Kiviktaimla on üks pidev rohimine, kobestamine, kärpimine. Kivide vahelt ja taimepadjandite seest umbrohtu urgitseda pole just kõige meeldivam tegevus.

- Targem on rajada üks suur püsilillepeenar. Kui kasutada rammusat ja kohevat istutussegu ning peenar pealt koorepuruga multšida, katab seda varsti lopsakas taimik, mille all pimeduses pole umbrohul mingeid eluvõimalusi. Multš hoiab kasvupinnase kobeda ja niiskena, kasta tuleb seda vaid pikema põua korral. Kõige suuremaks tööks jääbki vaid kevadine korrastus. Ühte suurt istutusala on mugavam korras hoida kui nokitseda mitme väiksema kallal.

- Muret on vähem, kui valida peenrale kõige vähenõudlikumad, pikaealisemad ja külmakindlamad liigid, mis ei hakka laiutama seemnete või juurtega levides.

- Tegelikult saaks täiesti hakkama ka ilma lilledeta, kui vaadata aiaäris leht- ja okaspuude valikut. Eri värvi lehtede või okkarüüga, kaunilt õitsvaid ning huvitava kujuga liike-sorte on nii palju, et pole ilmselt kuigi raske kujundada neist maalilisi istutusalasid, kus on kevadest sügiseni palju värve.