Võilillevein (15%, magusus +20)

3-6 liitrit võililleõite kollaseid kroonlehti
1 kg kooritud sidrunit
1 kg hapusid õunu
250 g rosinaid
30 g sidrunhapet
4 kg kristallsuhkrut
2 kg fariinsuhkrut

Küpseb umbes pool aastat.

Moduleeri ise vein!

Võilillemassile tuleb hakatuseks keev vesi peale kallata. Pärmi tohib lisada alles siis, kui vesi on tsirka 22 kraadini jahtunud.

Kuna illedel endal ei ole mingit hapet, tuleb seda lisada – kas sidrunit, õunu, apelsine, mõned lisavad ka rabarberit. See viimane on küll hea soovitus, sest rabarber valmib samal ajal, õuntega võib kitsas olla parajasti.

Ühe maailma vingeima koduveiniblogi pidaja Jack Keller annab oma blogis lausa üle 20 erineva võililleveini retsepti. Need leiab siit http://winemaking.jackkeller.net/dandelion.aspRohkem retsepte võililleveini valmistamiseks leiab siit.