Olenevalt olukorrast ei pea puud jäädavalt likvideerma. Eriti kui tegemist on puuga, millel on emotsionaalne väärtus, nt vanavanemate istutatud puu, pere lemmikpuu vms.

Olenevalt ideest, puu liigist ja kujust võib alles jätta vaid sobivas kõrguses kännu. Puu võib jääda ka haraline, eri suunda kaarduvate oksatüügastega. Mahavõetud puud võib aia mõnes teises kohas kasutada kujunduselemendina, või suisa peapeale pöörata. Tahtmise ja vajaduse korral võib puud töödelda leeklambiga, pidukaitsevahendiga või meeleolukalt värvida.

* Puust kõrge känd võib rõõmsalt teid edasi teenida kui postkastihoidja.

* Haraliste okstega vana puu võib kanda nt talukoha nimetahvlit. Nimetahvli kandjaks võib olla ka mahasaetud ja uue koha leidnud puu.

* Allesjäänud jäme känd võib olla osakeseks krunti piiravast aiast.

* Sobivale kõrgusele lõigatud kännule võib talvel kinnitada lindude söögimaja või seemnepallid.

* Suvel aga on haruline puu hea lilleamplite riputamiseks. Loomulikult eeldusel, et tuul neile liiga ei tee.

* Kui puu(de) asukoht ja kandevõime soosivad, võib nende vahele vedada pesukuivatuseks pesunöörid. Samuti saab sinna riputada laste kiiged või kujundada puu lastele turnimiseks.

* Puust alles jäänud vaid madala kännu, mida on tehnilistel põhjustel raske välja juurida, võib suveks ehtida lilledega. Lilled võib istutada kännu sisse uuristatud õõnsustesse või asetada sobivate anumatega kännule.