* Plastpudelid, suuremad ja väiksemad, sobivad nii putukapüüniseks, istutustopsiks kui miniatuurseks kasvuhooneks. Rohkem ideid plastpudelite kasutamiseks leiab siit.

* Toidupakendid, olgu need siis jogurti-, koore- või piimapakid, sobivad kevadel istikute ettekasvatamiseks. Ära ei tohi vaid unustada nende eelnevat puhtakspesemist ja avause tegemist liigse kastmisvee äravalgumiseks.

* Tugevamast plastikust pudelid-topsid sobivad hästi nimesiltide väljalõikamiseks. Sildistamata istikud kipuvad segi minema ja hiljem segadust tekitama.

* Katkised savipotid tasub samuti kokku koguda ja alles hoida. Need on hea materjal potipõhja drenaažiks.

* Kuurinurgas vedelevad vanad ja päevinäinud aiatööriistad – rehad, labidad, kõplad - saab muuta toredaks aiakaunistuseks. Vaja on vaid fantaasiat ja pealehakkamist. Ideid nn vanaraualoomadeks leiab siit.

* Väikesed plasttopsid, milles on olnud näiteks vitamiinid, sobivad hästi seemnete säilitamiseks. Et kevadel oleks meeles, mis seemned millisesse topsi said, tuleb vähemalt liigi- või sordinimi topsikule kirjutada.

* Jalgratta õhukummid pooleks ja vajalikku pikkusesse lõigatuna sobivad näiteks puude toestamiseks-sidumiseks.

* Vana masinaõli sobib maapinnaga kokkupuutuvate puidust osade töötlemiseks. Nii ei lähe nad niiskusetõttu kiiresti mädanema.

* Vanad nõud, mille väljanägemine enam-vähem, sobivad aeda, rõdule või terrassile lillepottideks. Nii näiteks võib vanas ja armsas supitirinas veel aastaid suvelilli kasvatada. Liigniiske keskkonna vältimiseks peaks aga nõus kindlasti olema avaus või drenaažikiht liigse vee äravalgumiseks.

* Istutusanumana võib kasutada ka autorehve, vanu või ehitusest ülejäävaid vihmaveerenne, vanne, ämbreid, korve, kastekanne, saapaid jpm. Muidugi tuleb arvestada, et taaskasutatav kraam aeda sobituks, vastasel korral võib tulemus üsna näotu olla.

* Vanad ja paksemad kardinad või nt linad sobivad aga taimede kaitsmiseks öökülmade eest.