Varajane paprikaaed aknalaual tagab rohke saagi



Varajane paprikaaed aknalaual tagab rohke saagi
Shutterstock

Enne tomatiseemneid peaksid mulda jõudma paprika omad, sest nende kasvuaeg on veidi pikem. Taimed peavad kasvuhoonesse istutamise ajaks saama piisavalt suureks ja tugevaks.

Magusa paprika ehk salatipaprika viljaliha on magus ja mahlane, seda kasutame köögiviljana.

Tšillipaprika ehk vürtspaprika on rohkemal või vähemal määral kibe, sobides pigem toidu maitses­tamiseks. Vürtsikas vägilane on kibe ehk kajenni paprika, mida võib kutsuda ka kirbikuks.

Kuidas külvata magusat paprikat ehk salatipaprikat:

Kasutage kvaliteetset külvimulda.

Külvake seemned ükshaaval 10-12 cm läbimõõduga pottidesse, milles taimed saavad segamatult suureks kasvada.

Kasutage soovi korral turbapotte või -tablette, millega koos istutage taimed hiljem suuremasse potti. Nii väldite taimejuurte kahjustamist.

Kui kasutate külviks mittelagunevat külvikassetti, siis pikeerige taimed ümber pärast kahe pärislehe ilmumist.

Katke külvid liivaga, see hoiab niiskusrežiimi.

Idanemise ajal katke külvid toidukilega, parim temperatuur taimede tärkamiseks on 22-25 °C.

Kastke mullapinda järjepidevalt, et see oleks parajalt niiske (mitte märg). Vältige vee sattumist taimedele.

Suuremaid taimi võib viia ööseks jahedasse ruumi (16-18 °C) , siis ei veni nad välja. Andke taimedele palju valgust.

Loe veel

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare