Värvimiseks läheb vaja valgete või heledate õitega lõikelilli, lillevaasi või mõnda muud anumat ning värvimiseks toiduvärve või tinti. 

Parima ja efektsema tulemuse saab, kui värvida valgeid või heledat tooni õisi. Kuid vahvaid toone saab ka kasutades värvilisi lilleõisi.

Hästi sobivad värvimiseks näiteks nelgid, roosid, krüsanteemid, karikakrad, tulbid, nartsissid, liiliad, laugud ning porgandi õisikut meenutava ammi õisikud.

* Värvitava lille vars lõigata viltuselt jooksva vee all. Lõikamiseks kasutada teravat nuga ning vältida varre muljumist ja murdmist, see takistab värvi imendumist. Lühem vars imab värvi kiiremini.

* Värvivette lisada toiduvärvi või tinti. Klaasi vee kohta piisab 5-6 tilgast värvist mis veega korralikult segatakse. Natuke suurem kogus värvainet annab tumnedama tooni, kuid liiga palju värvi ei lase õitel värvuda.

* Paremaid tulemusi saadakse sinise ja punase tooniga, aga miks mitte proovida näiteks musta või violetse värviga.

* Et lilled kauem kestaksid, võib värvivette lisada spetsiaalset lõikelillede toitelahust või 1-2 tera granuleeritud lilleväetist.

* Õite värvumiseni võib kuluda kuni kaks päeva, sõltudes õite seisukorrast (vanemad õied värvuvad aeglaselt või üldse mitte), temperatuurist (toaleige värvivesi imbub paremini kui külm) ja värvitavast lillest.

* Värvida võib ka kahe erineva värviga. Esmalt hoitakse lille ühte tooni värvis, ja kui õis hakkab kergelt värvuma, asetatakse lill teist tooni värvilahusesse.