Maakodu küsis kommentaari ka Eesti Taimekasvatuse Instituudi Taimetehnoloogia osakonna juhatajalt. Tema märgib, et ei ole sellist taime ise näinud, küll on ta sellest kuulnud ning selline pookimine peaks olema tehniliselt võimalik. Ta pole kindel, kuidas see võib mõjutada taime saagikust, sest nö tootmine on siis ju poole suurem.

Uurime teemat veelgi ja jõuame artiklini, milles selgitatakse, kuidas on tomatkartuli olemasolu võimalik, Selles väidetakse, et kõiki sama perekonna taimeliike on tehniliselt võimalik kokku pookida. viljapuude puhul on see ju täiesti tavaline praktika. Iseenesest on rohttaimi isegi lihtsam omavahel kokku panna, sest nende koed kasvavad kiiremini kinni. Tomat, kartul ja munataim on kõik maavitsaliste perekonnast ja seetõttu geneetiliselt sarnased.

Selline pookimine võib anda häid tulemusi ka pommut ja tomatit kokku pookides. Kui pinnas on kuivapoolne, siis tomatile see ei meeldi, munataime juurele selline keskkond aga sobib. Sellisel juhul tasubki tomat pommu juurele pookida.

Tomatkartuli ja pommukatuli loojad kinnitavad, et sellist pookimist kodus teha ei tasu, tõenäoliselt pole see eriti tulemuslik. Nemad on kulutanu aastaid, et leida kokku sobivaid sorte, mis ka piisavalt saaki annaksid. Lisaks on nad silmas pidanud seda, et kartulimugulates oleks vähe solaniini, mis on mürgine (eriti rasedatele) ja tekib, kui kartulimugulad valguse käes viibivad.

Julged pealehakkajad võiksid aga tugeva juurega tomatitaimele pookida mitmeid erinevaid tomatisorte.

VAATA KA VIDEOT:



Allikad: Paroles Dz -كلام جزائري ja motherboard.vice.com