* Raamatud. Raamatuid pole kunagi palju, eriti erialast kirjandust. Miks mitte rõõmustada kingisaajat raamatuga tema lemmiklilledest, aiakujundusest või teatmikest, mida on hea näiteks metsarajale kaasa võtta. Valida on nii uudiskirjanduse seast, aga miks mitte sisse põigata antikvariaati ja leida sealt mõin tore ja võibolla ka kollektsioonist puuduolev raamat.

* Ajakirjad ja -lehed. Kindlasti pakub mõnusat lugemist aastaringselt postkasti tulev aiandust puudutav ajakiri. Nendegi seas on suur valik. Kui keeleoskus lubab, võib see ajakiri olla nt soome-, saksa-, vene- või inglisekeelne.

* Kursused. Ükski oskus ei ole liiast. Hea idee on kinkida mõni aiandusteemaline kursus, loeng või seminar.

* Reisipakett. Talvel on just paras aeg teha tuleva aasta reisiplaane. Miks mitte kinkida mõni tore aiandusreis kas Eestisse, lähinaabrite juurde või hoopis mõnda kaugesse ja eksootilisse paika.

* Lõõgastav spaa või massaaž. Aiatöö murrab ikka suuremal või vähemal määral konti. Et kevadel uuteks katsumusteks valmis olla, kuluvad tervist turgutavad protseduurid alati ära.

* Seemned. Praegugi on seemneriiulitel vahvaid lille- ja köögiviljaseemneid. Neist saab teha ühe toreda komplekti. Muidugi jälgida pakendil „parim enne“ kuupäeva.

* Maitsetaimede „stardikomplektid“. Müügile on saabunud kirju valik stardikomplekte erinevate maitsetaimedega, mida on mugav aknalaual kasvatada. Praegu on veel ehk veidi pime aeg nende kasvatamiseks aga uue aasta alguses on selliste projektide käivitamine igati vahva ettevõtmine.

* Toataimed. Kui on teada, et kingisaaja on särasilmil õhanud mõne kauni toataime poole, siis võiks ju teha rõõmu ja talle see kinkidagi.

* Aiatarvikud. Olgugi, et igal aiapidajal on piisavalt aiatööriistu, saab neist nii mõnegi aeg ükskord otsa. Uus veekann, kõbla või hoopis katteloor maasikapeenra kaitsmiseks öökülmade eest? Küll suvel kastmise, kõplamise ja maasikate korjamise ajal on hea meenutada – näe, jõuluvana tõi või päkapikud jätsid.

* Aiatehnika. Muruniiduk, trimmerid, kastmissüsteemid, hekikäärid jms tehnika. Sellised kingid rõõmustavad muidugi eelkõige meesperet, aga ilmselt pakuvad rõõmu naistelegi, kelle tööd ja tegemised saavad kergema vaevaga tehtud.

* Hoiupõrsas rahaga. Praegu pole küll istikute hooaeg, aga nende ostmiseks algkapitali kinkimine on igati tore. Ja kingitud summa eest ostetud istik (olgu siis ilu või –viljapuu) jääb aastateks aeda kasvama ja rõõmustama.

* Aeg ja lubadused. Alati ei peagi kinkima midagi, mis on otseselt seotud rahaga, kinkida võib ka aega ja oma panust aiapidamisse. Ja miks mitte anda lubadust, et MINA hoian korras kogu suve muruplatsi või hoian korras hekki või ehitan valmis kompostikasti või rohin köögiviljamaa või kaevan peenramaa või ehitan kasvuhoone-tunneli või riisun lehed ja pean oma lubadustest kinni.