Heades tingimustes võib taim kasvada kuni 2,5m kõrguseks (minu taimed on hetkel pea 1,5 m kõrged), violetse jumega vars on tugev ning kergelt harunev. Nii varred kui suured lehed on varustatud üsna ebameeldivalt torkavate, pea 1cm pikkuste ogadega. Kartuliõitega sarnanevad õied ilmuvad juulis ning pidevat õitsemist jätkab taim kuni sügiseni. Ribiliste ja läikivate viljade läbimõõt on 5-7 cm. Toorelt on viljad rohelised, valminult aga oranžid ning meenutavad välimuselt väikeseid kõrvitsaid. Esimesed viljad valmivad augustis.

Mullaviljakuse suhtes pole etioopia baklažaan kuigi nõudlik, kuid kasvukoha muld võiks olla vett hästi läbilaskev. Kasvab hästi nii päikselisel kui kergelt varjulisel kasvukohal. Vajab regulaarset kastmist.

Viljade saamiseks tuleb taimed ette kasvatada. Seemned külvata samal ajal, kui tomati ja paprika seemnedki, so aprilli lõpus-märtsi alguses. Pikeerimist ja ümberistutamist talub hästi. Ent oma alalisele kasvukohale saab istutada, kui öökülmaoht on möödas. Tundub, et kasvuhoones edenevad taimed paremini – nii õitsemisaja algus kui viljade valmimise aeg on varasem, kui avamaal kasvanud taimedel.

Kuigi nii taim ise, kui kõrvitsatega sarnanevad viljad on igati sümpaatsed, pole etioopia baklažaan sobilik nn laste peenral kasvatamiseks (viljade kibeda maitse ning ogade tõttu taime vartel ja lehtedel).

Kuna tegu on kartuli sugulasega, võivad ka etioopia baklažaani rünnata kartulimardikad, lisaks kimbutavad taimi ka lehetäid ja kedriklestad.

Etioopia baklažaani vahvad oranžid ja ribilised viljad meenutavad väikeseid kõrvitsaid ning sobivad suurepäraselt mitmesugustesse lilleseadetesse, samuti on nad nägusad lihtsalt lauakaunistusena või kimbuna vaasis.