Juurseller. Saagi valmimisest annab märku alumiste lehtede kolletumine ja mahavajumine. Kaevatakse üles hargiga, külgmised juured võib lõigata tagasi 5–7 cm pikkuseks. Säilitatakse nagu porgandit.

Porrulauk. Öökülmad porrulaugutaimi ei kahjusta, üles võetakse enne maapinna külmumist. Keldris võib taimi hoida liiva sisse istutatult. Sobiv säilitustemperatuur on 1°, õhuniiskus 80–90%. Mõned taimed võib jätta ka kasvukohale talvituma: katke nad kuuseokstega kinni ja kevadel, kui maapind on sulanud, on värske porru omast käest võtta.

Maapirn ei peagi saama talveks koristatud. Tegelikult võiks seda köögivilja ka läbi talve käia aiamaal värskena kaevamas kui vaid muld külmunud poleks ja labidat piisavalt sügavale lubaks lükata. Koristatud saaki saab säilitada keldris turba või liiva sees.

Lehtkapsast on olemas väga silmapaistva välimusega, mitmesugustes värvitoonides ja erineva lehekujuga sorte. Ka meil on ta tuntud pigem aia kaunistajana kui toidutaimena. Kuigi ta on pärit Vahemeremaadest, on tegemist külmakindla taimega, mida veel talvelgi otse kasvukohalt lume seest värskena koristada saab. Kuna selliseid köögivilju pole meie tingimustes palju ja talvel ihkab hing ikka värske rohelise järele, vääriks lehtkapsas oluliselt suuremat tähelepanu ning kindlasti võiks teda igas aias vähemalt korra katsetada.