* Kliivia lepib hästi ka varjulise kasvukohaga, kuid sellistes tingimustes pakub ta vaid leheilu ega õitse.

* Kui soovitakse kliiviat näha õitsemas, oleks sobivaim otsese päikese eest varjatud, kuid valge kuni poolvalge õhurikas kasvukoht ida- või läänesuunda avaneval aknalaual või selle lähedal.

* Kliivia ei ole väga pirtsakas kasvukoha temperatuuri suhtes. Ühtviisi kasvab hästi nii ahi- kui keskküttega ruumides, kus temperatuur on vahemikus +18...+22°C. Talvel, mil taim puhkab, võiks temperatuur olla siiski veidi madalam, kuid mitte alla +12°C.

* Kliiviat kasta kevadest suve lõpuni rikkalikult, kuid lasta kastmiskordade vahel mullapinnal veidi kuivada. Vältida läbivettimist ja alusele kogunevat seisvat vett.Suvisel ajal võib taimelehti piserdada. Talvisel puhkeperioodil kasta harva, vaid niipalju, et taim ei kuivaks ega lehed närtsiks.

* Väetada mõõdukalt pärast õitsemist kuni puhkeperioodi saabumiseni. Puhkeperioodil kliiviat ei väetata.

* Kliivia puhkeperiood algab suve lõpus ja kestab umbes kuus kuni kaheksa nädalat. See aeg on oluline õiepungade moodustamiseks. Peale puhkeperioodi hakatakse taas vähehaaval rohkem kastma.

* Et kliivia lihakaid juuri mitte häirida, istutatakse teda ümber ettevaatlikult ja harva, 2-3 aasta järel ning pärast õitsemist. Istutuspott peaks olema võimalikult väike, see aitab kaasa rikkalikumale õitsemisele. Istutusmullaks sobib vett hästi läbilaskev kompostimuld, kuhu on liiva sisse segatud.

* Kliivia ei talu äärmuslikke asukohavahetusi ega sagedast pööramist.