Ja miks siis mitte lisada aeda, rõdule või terrassile rõõmsaid, optimismi ning head meeleolu toovaid kollaseid lillelaike. Kel soovi ja tahtmist, võivad kogu aia lillevaliku teha kollastes toonides. Kui üleni kollane aed tundub liiga kollane, võib piirduda vaid üksikute kollaste lillelaikudega. Kuna püsikutega toimetamine nõuab rohkem planeerimist ja on mahukam, saab kollaseõieliste suvelilledega tulemuse kätte kiiremini. 

Kui ühel hetkel on kollast liigagi palju ning aia üldine roheline foon ei suuda seda kõike tasakaalus hoida, võib lisada punastes-oranžides-purpurjates või sinistes-violetsetes toonides õitega taimi. 

harilik kullerkupp
Varakevadel, esimeste õitsejate seas paistavad silma lumekupud. Kevadistest õitsejatest on kollaseõielisi sorte nii krookuste, nartsisside, priimulate kui tulpide seas. Võluvad on ka jahedust trotsivad võõrasemade ja pärdiklillede kollaseõielised sordid. Kaunid on ka kitsekakrad, kullerkupud, kuldlaugud ja kollane lauk. 

Suvikutest on kollaste õitega rippuv soo mustjalg, metsvits, kollane põimsaba, lamav sanvitaalia, feerulalehine ruse, tervelehine kinglill ja timbu. Erinevat tooni kollaste õitega sorte on saialillede, päevalillede, pruudisõlgede, peiulillede, mungalillede jp teistegi suvelillede seas. 

iiris
Ka kukeharjade seas leidub säravkollaste õitega liike nagu nt harilik kukehari. Suvel püüavad oma kollaste õitega pilku kuldvitsad, kuningakepid, vaagud, päevakübarad, päikesesilmad, üheksavägised ja kobarpead. Loomulikult ei saa märkimata jätta kollaste õitega iiriste, pojengide, liiliate, begooniate, daaliate ja rooside sorte. Kollaseõielised krüsanteemid aga toovad sügisesse nukrasse aega rõõmsat sära. 

Läbimõeldult tegutsedes ja sobivaid taimi valides saab meeleolu tõstvat kollast värvi nautida varakevadest sügiseni. 

Kollased ei pea olema üksnes lilled. Kollased võivad olla ka tarad, lillepotid, aiamööbel, istmekatted, prügikast, laste turnimispuud, liivakast või vaid mõni aia pisidetail. Kõige selle eelduseks on muidugi kollase tooni meeldimine.