Kõige lihtsam on neid säilitamise jaoks kuivatada: hoidke tšillisid lihtsalt kausis ja toatemperatuuril hakkavad nad tasapisi krimpsu tõmbuma. Neid võib ka nööri otsa siduda.

Kokku kuivanud vilju hoidke õhukindlalt klaaspurgis. Kasutamiseks tehke vili väiksemaks, pange pipraveskisse ja keerake toidule vürtsi andmiseks peale. 

Tasub teada, et tšillipaprika seemned on kõvasti tulisemad kui tšillikauna muu osa. Seega - kui tahate tõeliselt põletavat särtsu, peenestage tšillikaunad koos seemnetega. Kui mahedamat, korjake seemned välja.

Tšillipuru võib lisada meresoolaga, samuti lisada teistele maitseainesegudele. Väga lihtne on viljad ära hakkida ja panna sügavkülma. Tšillisid võib lisada letšole jm purgisalatitele, neist saab teha maitseõli ja isegi tšillimoosi. Külmal ajal saate hea soojendava joogi, kui panete tšillipaprika kuivatatud kauna tulikuuma kakao sisse ja hoiate seal veidi aega. Aga joogile võib ka lihtsalt tšillipulbrit peale riputada.