24.10.2014, 12:20
Külmutatud aiasaaduseid sulata õigesti
Suvel said sügavkülmad head-paremat täis pandud, nüüd on õige aeg hakata seda kõike jälle tarvitama. Kuidas sulatada sügavkülmutatud aiasaaduseid?
FOTO:
- Marjade struktuuri ja ka C vitamiini säilimise seisukohalt peaks sulamine toimuma võimalikult kiiresti, näiteks mikrolaineahjus sulatusrezhiimil.
- Ka võib karbi või koti panna täiendavalt õhukesse kilekotti ning asetada koos sellega sooja vette. Sulamine toimub kiirelt.
- Kuumadesse pudrudesse ja kissellidesse võib marjad või püree lisada poolkülmunult. Lisand sulab toidu kuumuse mõjul iseenessest ja kiiresti
- Järelroaks pakutavad marjad võib otse karbis üle kallata kuuma siirupiga (2 dl vett, 1 dl suhkrut), millest jätkub 5 dl marjadele.
- Marju ei tasu säilitada sügavkülmas liiga kaua. Ilma suhkruta marjad
soovitatakse ära tarvitada 4-6 kuu jooksul. Siirupiga kaetud või
suhkruga püreestatud marjad võiks ära süüa hiljemalt järgmiseks suveks.
- Kõige tervislikum on külmunud marju koheselt süüa, ilma sulatamiseta.