• Marjade struktuuri ja ka C vitamiini säilimise seisukohalt peaks sulamine toimuma võimalikult kiiresti, näiteks mikrolaineahjus sulatusrezhiimil.
  •  Ka võib karbi või koti panna täiendavalt õhukesse kilekotti ning asetada koos sellega sooja vette. Sulamine toimub kiirelt.
  • Kuumadesse pudrudesse ja kissellidesse võib marjad või püree lisada poolkülmunult. Lisand sulab toidu kuumuse mõjul iseenessest ja kiiresti
  • Järelroaks pakutavad marjad võib otse karbis üle kallata kuuma siirupiga (2 dl vett, 1 dl suhkrut), millest jätkub 5 dl marjadele.
  • Marju ei tasu säilitada sügavkülmas liiga kaua. Ilma suhkruta marjad
    soovitatakse ära tarvitada 4-6 kuu jooksul. Siirupiga kaetud või
    suhkruga püreestatud marjad võiks ära süüa hiljemalt järgmiseks suveks.
  • Kõige tervislikum on külmunud marju koheselt süüa, ilma sulatamiseta.