Miks mitte võtta oma aiandusliku kogumiskire aluseks (või vähemasti üheks osaks) sõna lumi, see saab olema ilmselt üsna põnev jaht taimemaailmas. Järgnevalt on toodud vaid väike osa taimeriigi lumistest esindajatest. 

Vahetult peale lume sulamist aga vahel ka lumesulamise ajal ilmutavad esimesi väikeseid valgeid liht või täidisõisi lumikellukesed (Galanthus). Üsna samal ajal näitavad oma kauneid õisi ka lumeroosid (Helleborus) ja lumekupud (Eranthis). 

Ka varakevadised kirgaslilled (Chionodoxa) on seotud lumega, õigemini nende ladina keelne nimi, mis tuletatud kreekakeelsetest sõnadest chion (lumi) ja doxa (sära). 

Kuigi nartsissid ja tulbid pole just enam esimesed kevadlilled, mis lume alt välja tulevad, on nendegi seas valgeõielisi sorte, mis kannavad justnimelt lumega seonduvat sordinime. Nartsissidest näiteks 'Snowball' ja 'Snow Magic', tulpidest aga 'Snow valley'. 

Kerakelluka (Campanula glomerata) valgeõieliste sortide saksa keelsed nimed viitavad samuti lumele: `Schneehäschen`, mis tähendab lumejänkut ja `Schneekissen`, mis lumepatja tähendab. 

Kirjulehine piimalill (Euphorbia marginata) võlub oma kaunite valgerohelise kirjude lehtedega, mis jätab taimest mulje, justkui oleks äsja lund maha sadanud. Inglise ja saksa keeles teataksegi taime nimetusega lumi mägedes (ingl k snow on the mountain, sks k schnee auf dem berge). 

Kiviktaimla asuka igihalja ibeerise (Iberis sempervirens) valgete õitega sort kannab sordinime 'Schneeflocke'. Ka liiliate hulgast leiab lumele viitava sordinimega taimi, näiteks kaunite valgete õitega sort 'Snow Queen' ja 'Artic Snow'. Iiriste hulgas aga sort nimega 'New Snow'. Arendsi astilbede (Astilbe x arendsii) seast leiab samuti lumele viitava kauni valgeõielise sordi nimega 'Snowdrift'. Lumest pole puutumata ka idamagunad (Papaver orientale), näiteks üks valgeõieline sort kannab nime 'Snow Goose'. 

Sõnast lumi pole puutumata ka rooside sordinimed. Nii leiab kaunite valgeõieliste roosisortide seast sordid nimega 'Snowline', 'Snow White', 'Lumivalgeke', 'Pervskyi Sneg' kui 'Schneewittchen'. 

Lisaks rohtsetele taimedele kajastub sõna lumi ka puude ja põõsaste nimes. Üheks nendest on virgiinia lumepuu (Chionanthus virginicus), kel on narmasjad kreemikasvalged kuni lumivalged rippuvates kobarates paiknevad õied. Lumimari (Symphoricarpos) on hästi tuntud oma sügisel ilmuvate valgete viljade poolest, lapsepõlvest on ilmselt nii mõnelgi meeles naljakas praksatav heli, mis tekkis viljadele peale astudes. 

Sõna lumi kajastub ka puude põõsaste sordinimes. Nii on näiteks hariliku lodjapuu (Viburunum opulus) populaarne sort 'Lumepall' tuntud oma ümarate pallitaoliste valgete õisiku poolest. Ka ebajasmiini (Philadelphus) suurte lõhnavate täidisõitega sort on saanud nimeks 'Snowbelle'. Punase erika (Erica carnea) valgeõieline sort kannab uhket nime 'Snow Queen'.