"Vaja oleks toota suuri marju võimalikult väikse tööjõukuluga," märkis Hollandist pärit maasikaspetsialist Harrie Pijnenburg. "Soome maasikamari tuleks saada suuremaks ning hooaega pikendada nii alguse kui lõpu osas."

Soome maasika suurim trump on magusus ning hea maine.

Saagi korjamise järel ei tohi taimi unarusse jätta, vaid nende eest hoolitsedes tagatakse suurem saak järgmiseks aastaks.Kaheaastaseid ning vanemaid taimi tuleb saagikoristuse järel harvendada, et järgmise aasta marjad oleksid suuremad. Õige suurus on 5-7 võrset.

Taimi ei tohi lasta kasvada liiga võimsaks, sest suured põõsad kasvatavad väikseid marju.
Harvendamise miinuseks on suur tööjõukulu. Teine võimalus on taimed iga kolme aasta järel hävitada ning uued taimed istutada.

Maasikakasvatamisel tuleks julgemalt kasutada väetiseid. Õienupu staadiumis tuleb maasikale anda lämmastikku ja kaaliumit sobivas vahekorras ning marja kasvamise faasis kahekordistada kaaliumi osakaalu lämmastiku suhtes.

Oluline on ka sügisene väetamine, samas ei tohi sellega liialdada, kuna liigne väetamine mõjub halvasti ning taim hakkab kasvatama vaid lehti ja võsundeid. Väetamist ei tohi jätta ka hilja peale, sest siis ei jõua taim puhkefaasi minna.