Õitsema hakkas saurusvõhk kahe nädala möödudes. Õie avanemise hetkel eraldus lambasõnnikut ja roiskuvat liha meenutav lõhn, õnneks oli seda lühiajaliselt, vaid esimestel tundidel ning sedagi mitte eriti tugevalt.

Kauniks on seda õit ehk palju nimetada, kuid oma tavapäratu välimuse ja värvitooni tõttu on ta kahtlemata põnev ja huvitav. Kollaste õitega mustjasvioletne õisik on ümbritsetud mustjaspunase-kollasekirjust kandelehest, mis moodustab ümber õisiku justkui väljavenitatud torbiku - nii õisiku kui kandelehe pikkus on 30-40 cm. Õieilu jagus umbes viieks päevaks misjärel ta kuivama hakkas ja krimpsu tõmbus. 

Oma veidra õiekuju ja -värvi ning kasvuviisi tõttu on taime inglise keelne nimetus Voodoo Lily või Voodoo Bulb üsna õigustatud. Raipehais on aga selleks vajalik, et ligi meelitada tolmendajaid - kärbseid ja muid raipetoidulisi putukaid. 

Müüja ütluste kohaselt võib taime edasi kasvatada aias, kuna aga ilmaolud on jahedapoolsed ja muld aias liialt külm, istutasin mugula koos kuivatunud õie ja juba pea 5 cm lehealgmega suuremasse potti rammusasse mulda. Sobivate ilmade saabudes istutan taime aeda. Kuidas taime kasvatamine edasi kulgeb ja mismoodi näevad välja lehed, saab lugeda edaspidi Aialehest.