Hiina õietee on suurepärane kingitus, kuid paraku on see pigem kulinaarne või käsitööime kui botaaniline vaatamisväärsus. Tegu on leidlikult kokku seotud ning vormitud mitmesuguste õite ning teepõõsa lehtedega.

Õietee välimise kihi, "tupplehed", moodustavad vastava vormi saanud teepõõsa lehed. Enamasti kasutatakse selleks rohelist või valget teed. Sisemine ehk siis "õiekrooni" osa võib aga suuresti varieeruda. Värvika õie saamiseks kasutatakse näiteks jasmiini ja osmantuse õisi või nelgi kroonlehti. Vahel peidetakse teelehekeste vahele terve tilluke krüsanteemiõis. Selleks, et kogu see vees avanema mõeldud ilu koos püsiks, kinnitatakse "teeõis" peene niidiga. Niidiga kinnitatud teel on veel üks hea omadus: joomise ajal ei tiku puru suhu.

Teeõis

Ühest "teeõiest" saab mitu tõmmist. Eriti kvaliteetsete õieteede puhul pole vaja ka karta, et tee mõrkjaks muutuks, kuna neis on kasutatud erilise töötlusega teelehti. Jälgige ainult, et teepuru vahepeal päris maha ei jahtuks. See võib maitset halvendada.

Kahjuks pole võimalik juba kord kasutatud "teemugulat" uuesti avanema sundida. Võite selle küll ära kuivatada, kuid esialgset vormi enam tagasi ei saa. Küll aga saate avanenud teeõie riiulile vett täis veinipokaaliga mõneks ajaks tuba kaunistama jätta.