10 NIPPI | Õunaäädikast on kasu nii köögis kui mujalgi majapidamises



10 NIPPI | Õunaäädikast on kasu nii köögis kui mujalgi majapidamises
Foto: Shutterstock

Kas teadsite, et veerand teelusikatäit õunaäädikat asendab üht teelusikatäit sidrunimahla? Kuid on veel mitmeid muidki võimalusi, kuidas õunaäädikat igapäevaselt köögis ja majapidamistöödel kasutada.

10 VÕIMALUST ÕUNAÄÄDIKA KASUTAMISEKS:

  • Lisage 2 tl õunaäädikat iga tassitäie vee kohta enne munade keemapanemist. See hoiab ära munade katkimineku.
  • Lisage teelusikatäis õunaäädikat vette, milles keedate riisi. See muudab riisi kohevamaks.
  • Köögiviljade puhastamisel peske lehelisi köögivilju soola- ja äädikavees, siis ujuvad putukad pinnale.
  • Hõõruge kala äädikaga 5 minutit enne soomuste eemaldamist, siis eralduvad need kergemini.
  • Lisage teelusikatäis õunaäädikat klaasi vee kohta, maitsestage meega. Selline jook võtab ära suure söögiisu ja annab hea enesetunde, peletab külmetushaigused ja sooletrakti häired ning kiirendab ainevahetust.
  • Ebameeldivast lõhnast köögi äravooluavades saab lahti, kui äravooluavast klaasitäis äädikat alla valada, lasta seista 30 minutit ning seejärel külma veega loputada.
  • Et pääseda sibulalõhnast, hõõruge äädikaga sõrmi enne ja pärast sibula lõikamist.
  • Puhastage ja desinfitseerige puust lõikelauda, pühkides seda kange äädikaga.
  • Puuviljade koorimisel kätele tekkiva mustuse saab eemaldada käsi äädikaga hõõrudes.
  • Toidunõudelt saab mustuse kergemini, kui lisada pesuvette supilusikatäis äädikat.


Ja neid võimalusi on veel! Loe Maalehe uuest raamatusarjast TARGU TALITA KÄSIRAAMATUD.

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare