Mida sinine värv sümboliseerib? Rahu, harmooniat ja tasakaalu. Samuti taevast, vett ja jahedust. Sinine on vaikuse, konservatiivsuse ja truuduse sümbol. Sinine on tõe värv - pärast pilvede hajumist tuleb alati esile sinine taevas. Tumesinine on väärikas, kindel, usaldav, tahtejõu ja vastupidavuse värv.

Sinise tonaalsusega ruumis tunnevad inimesed ennast hästi - meeled rahunevad, närvid lõõgastuvad ja kasvab keskendumisvõime. Sinine ümbrus aitab kergemini toime tulla ka hingeliste muredega. Ärritunud inimesele mõjub sinine väga rahustavalt, sellest kiirgab vaikust ja tasakaalukust.

Valgega seostatakse puhtust ja vooruslikkust, veatust, tõde ja süütust. Samuti on valge kerguse, lihtsuse, aususe ja lugupidamise värv. Kuna valge lipp on allaandmise või vaherahu sümbol, tähendab valge ka rahu.

Ruumides kasutatakse valget standardvärvina ning see on kõige valgusküllasem toon. Selged heledad pinnad loovad neutraalse tausta – tuba jätab külma ja avara mulje.

Valge on tulevikku vaatav, samas aga mitte midagi lubav ega määrav värv. Valge värvi põhiline omadus on võrdsus. Mütoloogias on valge ühtsuse sümbol. Psühholoogias tähendab valge värv helgust, puhtust, tagasihoidlikkust, õiglust. Valget peetakse ka absoluutse puhtuse värviks.

Värviõpetuse teoorias ei ole valge mitte värv, vaid valgus (heledus).

Sirvi pilte (klikkides fotode paremas alumises nurgas valgel noolel) ja vaata, kas saad neist kujundusideedest mõnda ka oma kodus kasutada.