Tee korra nädalas köögikappides, sahvris ja sügavkülmas inventuur. Vaata, mis on olemas ja mida neist asjadest valmistada saaks. Pane kirja mida sooviksid valmistada ja mis nendeks toitudeks veel vaja on.

Nimekirjaga poodi, alati!

Poes käies ostame paratamatult asju, mida polnud plaaniski muretseda. Korralik ostunimekiri aitab säästa aega ja raha, ning vältida suuremat osa emotsioonostudest. Tasub proovida!

Osta varuks soodushinnaga tooteid

Kui on midagi, mida sinu peres niikuinii tihti kasutatakse, (pasta, külmutatud aedviljad, oad, tomatikastmed) siis tasub neid asju osta pisut rohkem kui neid parasjagu soodushinnaga pakutakse. Hinnavahe ja kokkuhoid võib kokkuvõttes olla märkimisväärne.

Osta hooajalisi vilju

Talvel marju osta on paras põnts rahakotile. Selle asemel osta marju siis kui on nedne hooaeg ja sügavkülmuta või tee hoidiseid. Köögiviljade puhul tasub ka silmas pidada, millal nende normaalne kasvatamise aeg harilikult on - siis on need kindlasti odavamad.

Kui võimalik, kasuta e-poodi

Päris mitmed toidupoed võimaldavad tellida toiduained ja esmatarbekaubad omale koju, makstes pangalingiga. Selline poodlemine aitab veelgi enam vältida emotsioonoste - internetinimekirjast valides ei jää lihtsalt midagi ahvatlevat kogemata näppu!