2. Hoolitse, et lapsel oleks mugav tool
On oluline, et lapse jalad puudutaksid istudes põrandat. Reguleeritava kõrgusega tool on hea investeering. Rõhku tuleb panna ka ergonoomilisusele, et tagada nii seljale, jalgadele kui randmetele õige asend.

3. Planeeri asjade jaoks ruumi
Pea meeles, et õppeaasta jooksul teeb laps arvukalt kodutöid ja neid ei saa hoida ainult lauanurgal. Kui laua lähedal on piisavalt riiuliruumi, piisab ka mõne sahtliga kirjutuslauast või pole sahtleid üldse segama vaja. Kui kirjutuslaud peab mahutama ka vihikuid, pabereid ja muid koolitarbeid, tuleks valida enamate sahtlitega kirjutuslaud või osta laua kõrvale sahtlitumba.

4. Pea meeles, et laual võiks olla lisafunktsioone
Paljude kirjutuslaudade juurde kuuluvad erinevad lisavõimalused nagu korktahvel, avatud riiulid, laekad jne. Need võimaldavad asju paremini talletada, ent pakuvad ühtlasi võimalust olulisi esemeid ka esile tõsta. Kui seda lisavarustust pole, kaalu, kas ja mida võiks juurde soetada.

5. Taga vajalikele asjadele ligipääs
Madal kirjutusvahendite sahtel kuulub peaaegu iga töölaua juurde, kuid et mõnda vahendit kasutatakse oluliselt rohkem kui teisi, on mõistlik pliiatsid, pastakad ja vildikad tõsta hoopis eraldi topsi või kruusiga laua peale. Hinda, kas laps vajab sügavamat või vähemsügavat lauda. Selleks peab olema selge, kas tarvis on eeskätt arvuti- või kirjutuslauda või peaks laud sobima mõlemaks otstarbeks.

6. Laud peab olema eakohane ja meeldiv
Lisaks kasutusmugavusele peab laps end koolitöid tehes tundma ka hästi. Ära eira lapse eelistusi ja trende. Mõnikord meeldib neile, et laual oleks kujutatud lemmikfilmi või -raamatu tegelased. Kui sa ei ole kindel, küsi lapse käest alati tema arvamust.