Panusta valgustusse. Piisavalt valgust toas on talvel väga oluline. Tõmba eest ära või täiesti üles pooleldi aknaid katnud kardinad ja aknakatted, lase valgus, nii vähe kui seda õues ka on, tuppa. Vajadusel võid siia-sinna lampe lisada või süüdata küünlad, kui kodus viibid. Ära unusta tuleohutusnõudeid! Võid mõelda ka mõne toa sisustuse heledama vastu väljavahetmisele, kui su eelarve seda võimaldab.

Tee esik ja garderoob korda. Pühadejärgne aeg on koristamiseks-korrastamiseks hea, sest tõenäoliselt on pühade ajal ikka üht-teist kogunenud, mis vajab ärapanemist ja õigele kohale asetamist. Paki kokku asjad, mida sa pikka aega kasutanud pole ning anneta need abivajajatele või müü ära.

Loo mugavust. Lisa elamisse pehmust: otsi välja ja pane diivanile-tugitoolidesse mõned lisapadjad, mõnusad pleedid, kootud sallid. Valmista looduslikest materjalidest lauaseade, süüta küünlad ja joo ohtralt sooja teed.
Foto on illustratiivne.

Võta ette paberite ja digitaalsete failide korrastamine. See on nagu käik hambaarsti juurde – ebameeldiv, aga vajalik. Enesetunne on pärast palju parem. Seega, keeda endale tass kohvi või teed, pane mängima hea muusika ja asu asja kallale!

Tee valmis aasta remondi- ja sisustusplaanid. Mõtle, milliseid töid sa teha tahaksid ja pane need kirja. Otsi internetist ja sisustusajakirjadest inspiratsiooni ning kavanda.

Vaata ringi õues. Pärast suurt lumesadu või tormi tee tiir aias. Hoia käigurajad ja väravaalune lumest ja jääst, kui seda juhtub olema, puhas. Kui pikemaks ajaks kodust ära lähed, püüa korraldada, et keegi sissesõiduteelt ja värava tagant lund koristaks.

Allikas: Houzz.com