• Põrandad

Sellega tuleks tegeleda juba titat oodates. Libeda pinnaga treppidele kleebi sobivad vaibad, vannis ja vannitoa põrandal harju kasutama kummist matte.

  • Mööbli servad

Väikese tuterdaja samm on tihtipeale ebakindel, komistamised ja kukkumised on varmad tulema. Et hoida ära tõsisemaid vigastusi, kata mööbli teravamad servad nurkade pehmendustega.

  • Kappide uksed
Kodus võib olla hulk põnevaid ja arendavaid mänguasju, kuid pisikesele avastajale tundub kappide sisu sellegipoolest palju huvitavam.
Laps olemine

Kui ei jaksa pidevalt riideid uuesti kappi tagasi panna või ei soovi, et laps külmiku sisu sorteeriks, siis soeta ustele kapilukud.

  • Pliit

Väikelapsed vaatavad tavaliselt ikka kätega. Osta ahju ja pliidi nuppude jaoks lapsekindlad katted ning kinnita ahjuuksele lapselukk.

  • Kuumad joogid ja teravad esemed
Enne lapse saamist ei oska selle peale tullagi, et köögilaual aurav kohvitass või korraks käest pandud fileerimisnuga endast mingit erilist ohtu võiksid kujutada. Kuid uudistava väikelapse haardes võib neist tekkida paksu pahandust.
Lapsega kodus

Jälgi oma harjumusi ja tee lapse saabudes vajalikud korrektuurid.

  • Juhtmed ja pistikud

Kõik, mis satub väikelaste käeulatusse, on nende jaoks äraütlemata põnev. Olgu selleks siis vahvaid hääli tegevad mänguasjad või hoopis koduelektroonika juhtmed.

Võimalusel hoia juhtmeid mööbli taga ja osta koju vajalikus suuruses pistikukatted.

Ära kunagi jäta mobiililaadijat pärast telefoni laadimist otsapidi pistikusse – lapsed kipuvad juhtme otsa suhu pistma, see aga võib lõppeda väga tugeva elektrilöögiga.

  • Kamin ja trepp
Vanematele suurt rõõmu pakkuv aeg väikelapse arengus on siis, kui laps õpib roomama-käputama-kõndima. Nüüd tasub kaminate ja treppide ette turvapiirded paigutada ning lastetoas mudilast turnima ahvatlevad mööbliesemed (kummutid, kapid) tugevalt seina külge kinnitada.
perejalaps

Ettevaatlikkus on oluline, kuid üle ei tasu ka pingutada. Elimineeri kõige levinumad ohuallikad ja tunne rõõmu väikse inimese arenemisest, kelle jaoks on iga hetk täis uusi avastusi ja kogemusi!

Allikas: Textelle