• Kriitvärv on odav.

Isetehtud kriitvärv on tõeliselt odav, võrreldes poest ostetavatega. Värvi kokkusegamine on ka tõeliselt lihtne.

Kriitvärvi retsept: 1,5 tassi värvi (kui värvite puitu, siis puidule sobivat värvi), 0,5 tassi kipsipulbrit, 0,5 tassi kuuma vett. Lahusta kipsipulber kuumas vees ja seejärel lisa segu värvile.

  • Mööblitükki pole tarvis eelnevalt ei lihvida ega kruntida.

Nautisin iseäranis fakti, et mööbli värvimisele ei eelne räpaseid eeltöid, piisab vaid puhastamisest. Värv nakkub ja katab hästi. Kui soovid kulutatud pinda, nii et aluspinna triibud veidi paistaks, nagu hetkel moes on, siis piisab vaid kahest värvikihist, mis muudab ka selle kulu väikseks.

  • Kriitvärv on haisuvaba.

Ruumipuudusel võib värvimistöö teha ka elutoas näiteks, kui sul on suurem kapp või puudub mööblitüki nihutamiseks abiline. Kui elad korteris, siis pole enamasti eraldi ruumi , kus töö võiks teha, olemaski. Kui töö esikus või eluruumis ette võtta, saab mööblitüki pärast lihtsa vaevaga ka oma kohale tõsta.

  • Värv kuivab tõeliselt ruttu.

Kui jõudsin toolile ringi peale, oli värv algusest juba kuiv ja sain uue kihiga alustada. Eriti mugav, kui pead värvima eluruumis, kus ka teisi inimesi ringi liigub.

  • Hea kasutamiseks algajale.

Kriitvärviga töötades ei pea olema vilunud maaler. Kui soovid, et tulemuseks oleks kulunud pind, siis tulebki veidi hooletult värvida. See lisab efekti.

  • Vaha ja/või vaseliini lisamisega saavutad kulunud tulemuse.

Vaseliini külge värv hästi kinni ei hakka, seega saad nurkadesse ja mujale selle lisamisega kulutatud efekti. Aluspinna ja värvi toonid peavad sel juhul muidugi omavahel sobima. Lõpuks heledat ja tumedat vaha värvile kandes tekivad huvitavad kulunud efektid. Kuid kulutatud nurgad saab ka nii, et lihtsalt nühid iivapaberiga pisut värvi maha. Nurkadest tuleb nii algne pind välja.

Kuid kriitvärviga saab ka korralikku ühevärvilist pinda tekitada. See ei pea ilmtingimata kirju tulema.

Allikas: Hubasus.ee