Treppidega esikud, eriti sellised, milles olevatel treppidel on kahel pool seinad, võivad tunduda üsna ahistavad. Trepivaip tõmbab tähelepanu seintelt jalgealusele ning tekitab visuaalse kontrasti. Kuid tähelepanu - vaip tuleb kinnitada väga hoolikalt.

Praktilised kujunduselemendid

Ära püüa esiku funktsiooni peita. Vastupidi, too see nähtavale riiete, jalanõude ja muuga, mis esiku juurde kuuluvad. Kasuta dekoratiivseid ja isikupäraseid riidenagisid, väikeseid seinariiuleid, riputuskonkse.
Koht, kuhu panna asju
Kui vähegi võimalik, paiguta esikusse laud, kasvõi väga kitsas. See annab ruumile ilme. Laudlina, kui selle kasuks otsustad, vali silmapaistev, selline, mis i-le täpi peale paneb.

Riputa pilte

Pildid toovad seinad esile ning tõmbavad tähelepanu. Kombineeri pilte valgustusega.

Kasuta kangaid

Ka kõige väiksemas esikus suudavad kangad luua vahva meeleolu ning panevad ruumi särama - mõni padi, linik, kardin kapi ukseavas.

Taimedes on potentsiaali
Aknaga esikus saad eksponeerida elusaid taimi. Kuid ka kunstlilled on kaasajal nii kaunid ja maitsekad, et neid pole häbi välja sättida. Taimedele võid lisada puuviljakorvi.

Kasuta värve

Intensiivne värv muudab ruumi isikupäraseks. Eriti sinine või punane. Võid värvida ka vaid ühe seina või trepiastmed.

Valgusta

Paiguta esikusse erinevaid lampe - lakke, seinale, isegi põrandale. Peegleid võib samuti mitu olla.

Ole julge ja loov

Proovi, millise tulemuse saad geomeetrilise tapeedi või mustrite maalimisega seintele. Ka julged värvilahenduse, nagu eespool mainitud, tõmbavad ruumikitsikuselt tähelepanu endale.