Lekked

Kui näed masinast vett lekkimas, tähendab see, et pesumasinal on tõsine tehniline probleem. Vesi võib masinast lekkida näiteks siis, kui sõltumata pesu kogusest trumlis kasutab masin tavalise koguse vett.

Selline viga esineb tavaliselt vanematel masinatel. Probleemi lahendamiseks pööra tähelepanu sellele, kui palju pesu trumlisse paned – sinna peab jääma ruumi ka riiete väänamiseks.

Kui aga probleem püsib, tuleks kontrollida pesumasina tagust voolikukinnitust.

Müra

Ideaalis võiks ainus pesumasinast kostuv heli olla märguanne, et pesupesemine on lõppenud.

Kui aga näed, et masin praktiliselt põrkab omal kohal ja teeb erinevaid hääli hoolimata režiimist, millel ta töötab, siis peaksid uurima, kas masina jalad hoiavad seda tasakaalus.

Kui see ei vähenda müra ja liikumist, võib viga olla mootoriarmatuuris või trumlis.

Enne kui viid pesumasina parandusse, uuri välja, palju see maksma läheb – sageli võib uue masina ostmine osutuda soodsamaks.

Haisvad riided

Kui riietel on pärast pesu kopituslõhn juures, võib see tähendada, et pesumasina isepuhastusfunktsioon ei tööta korralikult.

Kopituslõhn võib olla ka märk hallitusest masina sees.

Enne kui kiirustad uut masinat ostma, tee olemasolevale pesumasinale põhjalik puhastus – puhasta pesuvahendi sahtel ning eemalda kogu mustus, mis on kogunenud kummitihendi vahele.

Valmistamisaasta

Kuigi uue põlvkonna pesumasinad võivad vastu pidada kuni kümme aastat, peaksid hakkama uuemate mudelitega tutvuma pärast masina kaheksandat kasutusaastat.

Mida vanemaks pesumasin saab, seda rohkem võib hakata esinema tehnilisi probleeme ning seda kallimaks muutuvad varuosad.

Masin ei täitu korralikult veega, lekked – need on vaid mõned probleemid, mis näitavad kulumist.

Oluline on ka see, et uuemad pesumasinad kasutavad oluliselt vähem elektrit ja vett ning neil on lühem pesu- ja loputustsükkel kui vanematel masinatel.

Kaotatud usaldus

Kui sinu pesumasin ei saa enam hakkama oma põhitööga ehk riiete puhtaks pesemisega või lausa rebib need katki, on kahtlemata aeg hankida uus pesumasin.

Uued moodsad funktsioonid

Pesumasina pesutsüklite juhtimine ei ole enam unistus, vaid reaalsus.

Tänapäeval on võimalik laadida nutitelefonile uusi pesuprogramme ning saada isegi telefonile teavitusi, et pesu on pestud.

Teine võimalus on desinfitseeriv aur, mis eemaldab 99,99% allergeenidest, sealhulgas ka tolmulestad, mis võivad põhjustada tõsiseid hingamisteede probleeme.

Suured elektri- ja veearved

Kui ostsid pesumasina mitmeid aastaid tagasi, siis ei olnud ilmselt energiatõhususe küsimus nii oluline – elektri- ja veehinnad olid tänasest oluliselt madalamad.

Tänu moodsale tehnoloogiale võib kaasaegsete pesumasinate vee- ja energiatarbimine olla kaks korda madalam, mis vähendab märkimisväärselt pesumasina ülalpidamiskulusid.

Probleemid pesu kuivatamisel

Väiksemas elamises on sageli keeruline leida kohta pestud riiete kuivama riputamiseks ja seda eriti talvekuudel.

Pesumasin-kuivatid on muutumas üha populaarsemaks – enam pole tarvis hankida eraldi kuivatusresti ning vaid 45sentimeetrise sügavusega pesumasin-kuivateid on võimalik mahutada ka väiksesse vannituppa.

Samas on oluline meeles pidada, et uue pesumasina ostmise järel tuleb tähelepanelikult jälgida selle tehnilist seisukorda ning kasutada katlakivi eemaldajaid.

Niipea, kui märkad oma masina juures tehnilisi probleeme, tuleb need esimesel võimalusel parandada või masinale hooldus teha, et ükski teine osa kahjustada ei saaks. See tagab, et pesumasin kestab veel pikki aastaid.