Jahame näpunäiteid, kuidas esikut-koridori renoveerida, et kõik seal asetsev mahuks ära ja midagi ei läheks kaduma.

Jalatsikapp

Pole tähtis, kui suur on esik, seal peaks alati olemas olema kingade kastid või jalatsikapp. Hea oleks, kui jalatsikapil oleks eraldi sahtlid, kuhu saaks märkida perekonnaliikmete nimed, teadmaks, kelle kingad, kuhu panna. Sama kehtib ka kingade jaoks mõeldud kastide kohta. Lihtsalt kirjuta, kes kuhu kingad paneb ja nii igale kastile.

Perekonnad, kus on kaksikud või üheealised lapsed, mõistavad nimede olulisust kindlasti, sest hommikul võib nende majapidamise esik välja näha tõeline lahinguväli, kus toimub suur jalanõude jagamine.

Riidepuud riietele

Põhimõtteliselt pole riidekappi koridoris vaja. On vaja muuta ainult ühte harjumust - ebavajalike riiete hoidmine koridorikapis.

Tavaliselt pannakse nii vajalikud kui ka ebavajalikud riided esikukappi ning külaliste ootamatu saabumise puhul tekib probleem, kuhu nende riided riputada. Avatud riidestange riidepuudega säästab palju ruumi. Samuti näed alati, milliseid riideid on vaja ja neidki, mis pole parajasti vajalikud.

Riidestangesid saab kasutada mitte ainult riiete, vaid ka kingade hoidmiseks. Püüa paigaldada traditsiooniline riidepuu suurte konksudega stange alumisele osale. Saad jalatseid riputada, pannes need konksudesse. Kaks paari kingi mahub sinna kindlasti.

Riiulid

Riiuleid peab koridoris olema üsna palju. Need võivad olla suhteliselt kitsad, et saaksid sinna asetada ilusad punutud karbid, kus hoida erinevaid väikeseid asju: kindaid, salle, kingalusikaid jne.

Soovitame punutud korve ka kingade jaoks, sest siis saavad jalanõud hingata ega lähe niiskeks.

Võid panna mütsid alumistele riiulitele. Tihedamini kasutatavate asjade jaoks sobivad kõrgemad riiulid. Riiuleid saab paigaldada ka ukse kohale.

Ruum ukse taga

Kui uks avaneb sissepoole, on koridoris kaks ruutmeetrit ruumi kaotatud. Sedagi saab siiski kasutada, sest uks ei avane tavaliselt kuni seinani - käepide takistab. Seega on sul umbes kümme sentimeetrit ruumi, mida kasutada mitmesuguste riiulite ja kottide jaoks.

Isegi supermarketi sisustus- ja kodutarvete osakonnast leiad madalaid riiuleid, mis sobivad isegi kingade jaoks. Kasuta uksetagust ruumi ära ja “peida” jalanõusid või muid asju, mida kasutad harvemini.

Vihmavarjuhoidja ukse taga? Miks ka mitte! Lihtsalt ära muuda seda kohta riidepuuks rõivaste jaoks. Kui paned sinna talvel palju riideid, avaneb uks vaid poolenisti.

Koridori pole vaja üle koormata, seetõttu riputa ukse taha ainult need asjad, mida kasutad harvem ja mis on piisavalt õhukesed.

Tumbad

Kingade jalga panemine on mugavam istudes. Kui kuhugi istuda pole, kasutad selleks kappi või toetud seina vastu - aja jooksul see määrdub.

Mõttekam on soetada pink või paar tumbat. Tumbade sisse saad panna ka väiksemaid esemeid, mida igapäevaselt ei kasuta.

Teadetetahvel

Tühjale seinale saad riputada korgist teadetetahvli. Sellele saab nööpnõelte abil kinnitada tegemist vajavaid ülesandeid, laste tunniplaane, infot huviringide kohta ja isegi tasumata arveid.

Valgustus

Koridori uuendamiseks piisab mõnikord valgustite vahetamisest. Kui laes olevast valgustist ei piisa, on alati võimalik osta paar meetrit LED-ribasid, mida saab lihtsalt riiulitele või lakke kinnitada.

Mõnikord on peegli kohal olev seinalamp suurepärane, et muuta ruum riietumiseks või meikimiseks mugavaks.

Trepid koridoris

Paljudes majades algab teisele korrusele viiv trepp just koridorist. Seda saab kasutada teatud asjade hoidmiseks.

Võimalik on tarvitada nii trepi alla jäävat ruumi kui ka treppide sisemust. Kastid kingadega võib panna astmete peale. Treppide alused sobivad ideaalselt sügavatele riiulitele (standardsügavus vähemalt 80 cm), kus saad hoida palju erinevaid asju. Riiulitel võivad paikneda lahtitõmmatavad sahtlid, mis sobivad ideaalselt kingade ja muude asjade hoidmiseks.

Treppide sisse sahtlite tegemine on keeruline, kuid võimalik. Pead lihtsalt hoolikalt mõtlema ja leidma sobivad sahtlid, mille avanemismehhanism on paigaldatud sahtli peale, mitte külgedele. Samuti on võimalik valmistada hingedega karpe trepiastmete jaoks. Sellisel moel kasutad ära iga vaba kuupsentimeetri.

Allikas: K-Rauta