Kuna kamin tuleb nurka, kus kahes küljes on palk, siis tuleb palksein korralikult kuumadest kehadest isoleerida. Selle jaoks kasutasime tulekindlaid kõvavillaplaate, mida paigaldasime kahes kihis, nii sai need paigutada ülekattega ning läbivaid vuuke kusagile ei jäänud.

Lisaks said kõik pealmise kihi vuugid tulekindla vahuga kinni vahutatud. Samuti tuleb kamina väliskest tellisest, mis omakorda toimib tuletõkkeseinana. Kaminast teisele poole ehk elutoa poolele on alumisse ossa paigaldatud terves ulatuses puidust sein, mis on mõeldud hilisemaks trepimademe kinnitamiseks.

Ühe seina kaks külge: vasakpoolsel pildil köögipoolne külg, kuhu tuleb kamin ning paremal elutoapoolne külg, kuhu on planeeritud trepp.

Peale kaminanurga ettevalmistamist liikusime elutuppa, kus tuli ette võtta üks mahukamaid töid – trepi jaoks oli tarvis lakke tekitada ava. Esimese hooga tuli tekitada laele ajutised toed, et oleks võimalik kaks trepiavale ette jäävat tala läbi saagida. Kui toed olid all ja talad läbi saetud, järgnes kõige tähtsam osa – toestamine, ja seekord juba lõplik variant.

Algusest peale oli meil plaanis ehitada alt kinnine trepp ja tänu sellele on võimalik trepi sisse peita ka postid, mis ülemisi talasid kandma hakkavad. Siiski said ülevalt läbi saetud talad vekseldatud nii, et tegelikkuses ei olekski postid vajalikud. Postideks kasutasime 150×150 saematerjali, mis saavad lähiajal endale ka vastava töötluse ja viimistluse, et tekiks vana palgi mulje.
Siin on näha toed, mis said paigaldatud trepi ava jaoks.
Vaade teisele korrusele läbi vast-tekitatud trepiaugu.

Nii kiirelt kui ava sai trepiaugu jaoks tekitatud, sai see ka ajutiselt kinni pandud, sest talviste temperatuuridega tuuletõmbus võttis võimust.

Täpse trepisammu paika saamiseks kasutasin vastava programmi abi, mis aitas täpselt välja arvutada nii astme kõrguse kui ka laiuse. Tänu sellele teadsime trepimademe kõrgust ning just sellest osast sai trepi ehitamine alguse. Trepimademe alla jääb ka ühe majapoole alumise korruse põrandaküttekollektor. Seetõttu peame arvestama, et trepimade saaks piisavalt kõrgele, et vajadusel oleks sinna võimalik mugavalt ligi pääseda. Kollektorile on paigaldatud ka ajamid, mis tulevikus hakkavad digitaalse anduri abil toatemperatuuri reguleerima.
Trepimade. Terasel vaatamisel on näha ka osa põrandaküttekollektorist, millele ligipääs peab tulevikus olema tagatud.

Siin on näha põrandaküttekollektorit, millest teisel pool paikneb WC-poti seinasisene osa.

Trepimarsside talad sai valmis lõigatud CNC-pingiga, tänu millele oli töö kiire, lihtne ja täpne. Nagu ka varem mainitud, on plaanis trepialune hiljem kinni ehitada ning seetõttu on praegu seinast eemal olevale talale lisatugi paigaldatud. Hiljem toetub see juba all olevale seinale. Kuna ehituse ajaks ei taha paigaldada õigeid ja korralikke trepiastmeid, siis tegime ajutised astmed prussijääkidest ning see võimaldab ehituse ajal mugavalt üles-alla liikuda ja ehitusmaterjali vedada.
Selline näeb välja ajutine trepp, mis saab meid teenida kogu ehituse aja.

Trepi all (pooleldi posti taga) võib jällegi märgata kinni ehitatud ukseava.



“Stairs,” Valkyrie said, disappointed.
“Not just ordinary stairs,” Skulduggery told her as he led the way down. “Magic stairs.”
“Really?”
“Oh, yes.”
She followed him into the darkness. “How are they magic?”
“They just are.”
“In what way?”
“In a magicky way.”
She glared at the back of his head. “They aren’t magic at all, are they?”
“Not really.”
(Derek Landy, Mortal Coil)