Kuldne hakkab silma pimeduse ja valguse teema juures, selle leiame nii vanade meistrite maalidelt kui tänapäeva disainitrendidest, ehetelt, riietelt, kõikjalt. Kuldne ooker on piisavalt särav tähelepanu köitmiseks ja sobib hästi kokku ka teiste toonidega.

2016. aasta värvipalett on vaoshoitud ja peente nüanssidega, mille keskmes on pehmed, pooltoonide abil saavutatud varjundid. Üldilme jääb endiselt soojaks, kuid on tunduvalt delikaatsem.

Erksad värvid on kaugenenud põhivärvidest, millegi palju huvitavama suunas, mille tulemusel on sündinud sõbralik mõistatusliku alatooniga värvikooslus: korall, ookerkollane ja kesköösinine.

Näitan siinkohal patja, mille olen kokku sobitanud kaltsukatest leitud pitslinikutest. Seekord jäid padjale puhtjuhuslikult mängima beež ja ookerkollane toon. Seega - moevärv on sel aastal minu kodus esindatud.

Mari Riina Rist on Rakveres elav vabakutseline kunstnik, kes proovib erinevaid tehnikaid ning katsetab materjalidega. Tema tegemistega saad tutvuda Leekpea blogis.