Kuigi filmi võtted paistavad tänast päeva arvesse võttes veel terve aasta kaugusel, on enne filmimist kavas hulk erinevaid ettevalmistusi. Sestap ongi alustatud võttekohtade otsinguga. "Hetkel otsime filmi ühte peamist tegevuspaika, mis kannab filmis Tondikaku nime," selgitab Smidt.

Talu esimeseks otsingualaks on valitud Otepää, Puka, Sangaste ja Valgjärve vallad.

"Tondikaku taluks otsime vanemat talukohta metsalagendikul või metsa serval, mis võiks ideaalis olla rehielamu või vana palkmaja tüüpi peahoonega ning selle ümber olevate sama tüüpi kõrvalhoonetega. Hooned ei pea olema säilinud ilmtingimata autentsel kujul ning võivad olla väliselt renoveeritud. Peamaja katus võiks olla mitte eterniidist. Taluhoovile võiks ka jääda väike tiik koos saunaga. Samas mõistame, et ideaali leida on keeruline ning filmi jaoks on meil võimalus oma talukohta kombineerida (saun ja tiik ühes kohas, peamaja teises kohas)," tutvustab Kalev Smidt plaane.

Siseosas võiks talu olla säilinud ehk enam esialgsel kujul. Eriti soovitakse näha endisaegseid puitaknaid. Oluline on ka see, et maja siseosa ei pea asuma samas kohas, kus välisosa.

Talu nii väli- kui siseosa kirjeldavad referentspildid, mis kirjeldavad võimalike otsitavate variantide meeleolu ja üldist väljanägemist, leiab siit.

Filmitegijad on tänulikud iga vihje ja väikese abi eest, mis võivad neid otsitavale lähemale viia.

Ühendust saab võtta nii e-posti vahendusel (kalevsmidt@gmail.com) kui telefonitsi (53 414 787).

Filmi tootjateks on Luxfilm ning Kinosaurus Film, režissööriks ja stsenaristiks Anu Aun ning produtsentideks Maie Rosmann-Lill ja Maario Masing.