Fotode sirvimiseks kliki paremal alumises nurgas olevatel valgetel nooltel.

Kuldkollane kõrvitsasai
Ning muidugi võib küpsetada ühe suure ja koheva kõrvitsasaia. Jagame teiega Kaili Eerma retsepti.


  • ¼ l piima
  • 50 g pärmi
  • 1 tl soola
  • 800 g kõrvitsat
  • 150–200 g suhkrut
  • 150–200 g margariini või võid
  • 1 sidruni riivitud koor
  • 1 kg jahu
  • määrimiseks muna

Leigest piimast, pärmist ja osast jahust tehke vedel eelkergitus. Kõrvitsatükid hautage vähese veega pehmeks ning tampige pudruks. Eelkergitusele lisage leige kõrvitsapuder, suhkur, sidrunikoor ja segage hästi läbi, puistake juurde jahu ning sõtkuge. Sõtkumise ajal lisage poolpehme margariin, või või muu rasvaine. Laske tainal soojas kohas rätiku all kerkida.


Kui tainas on paisunud, voolige piklikud pätsid, millel laske määritud küpsetusplaadil veidi aega kerkida. Lõpuks pintseldage saiad munaga ning küpsetage keskmise kuumusega ahjus 25–30 minutit. Jahtunud pätsidele puistake tuhksuhkrut.