Majas on Ivar püüdnud kõike säilitada võimalikult arhailisena. Üksnes elektrijuhtmed ja aknad on välja vahetatud. Tungi aknaavasid suurendada ei ole tal kordagi tekkinud. Isegi vastupidi! “Rehetoas oli üks aken millalgi lastud suuremaks teha. Vahetasin selle välja ja panin vana suurusega akna tagasi,” kinnitab ta.

Kiviaedadega on Ivaril erilised suhted. Need lummavad teda. Tundub uskumatu, et balletitantsijana töötanud mehe üks lemmiktegevusi on kiviaedade parandamine ja ehitamine. Tema sõber on isegi naljatades öelnud, et kui Ivar ei viitsi tööd teha, siis hakkab ta kiviaedu lappima.

Nagu ta kunagi unistas, kostabki nüüd laudast määgimist. Need hääled kuuluvad Ivari kihnu maalammastest lemmikutele. Maakodu külaskäigu ajal oli tema lambakari 16pealine, aga armsaid villakandjaid pidi lähiajal veelgi juurde sündima.

Pikemalt saad sellest, kuidas balletitantsija Ivar Eensoo Saaremaal elab, lugeda oktobrikuu Maakodust - kas paberajakirjast, mille leiad ajakirjanduse müügilettidelt või digivariandist.