„See talu sai tehtud selleks, et lehmadele vaheldust saada ja ega meie vallas ei olnudki turismitalu,“ märgib Tarmo. „See ei ole nii väga turismitalu, kui pigem meeleolu- ja naudingutalu,“ täiendab Karin oma venda.

Maja korrastust alustati 2010. aastal, kui vahetati katus ja korrastati vundamenti. Kaks aastat tagasi tegi Karini kuldsete kätega abikaasa Selgur koos Tarmoga maja lõpuni valmis. EL-i abirahasid sealjuures ei kasutatud, vaid eelistati võimalikult palju kohalikke materjale ja oma pere töökäsi.

Koostöö on selles peres väga oluline. Ka oma metsa tammedest pärit köögimööbel on meeste endi kätetöö. Maja sai ümber ka uue kena voodri.

Suures talumajas oli varem kasutusel vaid alumine korrus, kus asus köök ja neli tuba. Osa vaheseinu lammutati ja palgid puhastati välja. Kasutusse võeti ka ülemine korrus, mis on elutoa kohalt avatud. Kööki tehti hiigelsuur avatud kamin, kus saab liha küpsetada, kuid kuna see kippus suitsu sisse ajama, ümbritseb nüüd kaminat kolmest küljest klaas ja ühes küljes on uhked sepistatud rauast uksed.

Sisekujunduses on kasutatud mitmeid nutikaid nippe. Näiteks üks kinni ehitatud uks on kaetud vanade ajalehtede väljalõigetega. Aknalaual on aga Karini ja Tarmo ema Anne pulmakingad aastast 1974.

Tagumise toa neli akent on saanud linased, heegeldatud äärepitsiga kardinad õige erilisel moel. Nimelt mõtles Karin, missugused kardinad sinna sobiksid ja siis sähvatas, et nad said Selguriga pulmadeks aastaid tagasi linasest riidest ja äärepitsiga voodilina. Sellisest riidest ja pitsiga kardinad sobiksid aga Tiri-Jakobi talu akende ette nagu valatult. Tuttavalt õmblejalt sai abi palutud ja nii muutus voodilina neljaks kenaks aknakatteks. Kusjuures vahel on valge kardin kasutusel ka ekraanina, kuhu peale pilti näidata. Kardinapuuks on aga kasutatud vana reha, mis on seinale kinnitatud painutatud hobuseraudade abil.

Tiri-Jakobil on korraldatud kodukontserte ja teatrietendusi nii õues kui toas. Lisaks saab seal mängida maamehe golfi, milleks kasutatakse kahe rusika suurust palli ja golfikeppi, mis meenutab kepi otsa torgatud puukotta.