Kui te asendate maokujulise käterätikuivati redelikujulisega, valige seade koos külgmiste paigaldamispunktidega. Sellisel juhul on peamine näitaja paigalduskaugus: kui kuivati asendatakse ilma teisi komponente muutmata, mõõtke vahemaa väljalaskeavade vahel ja jätkake olemasoleva paigutusega.

Kui käterätikuivati torude läbimõõt ei vasta veetorude läbimõõdule, tuleb kasutada adaptereid. Oluline on meeles pidada, et adapterit ei saa kasutada kuivatis, mille läbimõõt on väiksem kui torude läbimõõt.

Sellisel juhul on soovitav teha paralleeltoru - nn hüppaja, mis aitab veelekke korral. Paralleeltoru lubab vee torustikust välja lülitada. Käterätikuivatile paralleeltoru paigaldamisel peab hüppaja toru olema ühe suuruse võrra väiksema diameetriga kui kuivati veevarustustoru läbimõõt.

Käterätikuivati paigaldatakse põrandast 120 cm kõrgusele, st põranda ülemisest nähtavast pinnast.
TÖÖ ETAPID:
  • Esmalt peate torustikus oleva vee kinni keerama.
  • Pärast vee blokeerimist keerake välja mutrid, mis hoiavad vana veetoru käterätikuivati veetorus. Eelmise kuivati eemaldamise osas on oluline teada, et enne seinast eemaldamist keerake kruvid hoolikalt lahti ja toetage seadet.
  • Kruvikeeraja või kruvipüstoli abil kruvime uue käterätikuivati hoidikutesse ja kruvime kinni ühendused veega. Sellised kinnitusdetailid võivad olla erinevate ühenduste, nurkade ja muude seadmete kujul - siin on valik teie teha.
  • Seejärel liigutage seade seinale ettenähtud paigalduskohta. Täiendavaks puurimiseks märkige pliiatsiga märgistused. Selle tööetapi teostamine on mugav koos teise inimese abiga, vajate isikut, kes seina märgistab või seadet hoiab.
  • Kui märgistus on tehtud, hakkame puurima auke ja seejärel sisestama tüübleid.
  • Nüüd on aeg käterätikuivati fikseerida. Selleks asetage seade puuritud avasse ja kinnitage see kruvikeeraja või kruvipüstoliga, mis on meil juba käepärast.
  • Viimane, kuid kaugeltki mitte kõige raskem samm on ühendus kuuma veevarustussüsteemiga. Seda tehakse veevarustustorude ühendamisega kuivatiga läbi pukside või tarvikute. Avage kraan ettevaatlikult hürdošoki vältimiseks.
  • Nagu selgub, ei ole käterätikuivati paigaldamises midagi võimatut. Kuid ärge ülehinnake oma võimeid: kui te pole oma vannitoas kunagi paigaldanud ühtegi seadet, on parem torumehe või kutselise spetsialisti kutsumine, kes mitte ainult ei paigalda seadet, vaid õpetab ka kuidas seda järgmisel korral teha.

Allikas: K-Rauta