Hea teada:
  • Kui kaitsmed korduvalt välja löövad, ei tasu otsida esmalt viga kaitsme juurest. Kui mitu korraga töötavat elektriseadet kaitsme välja löövad, on tegemist ülekoormusega. Kindlasti ei tohi kaitset suurendada, ilma et kogu juhtmestik oleks üle vaadatud. Vastasel juhul võib tekkida ülekuumenemine või koguni põleng.
  • Ohutus ennekõike! Lastekaitsega pistikupesad kaitsevad lapsi elektrilöögi eest. Väikelastele meeldivad pistikupesade mustad augud ning üsna tihti pistavad lapsed neisse esemeid. Tagajärjed võivad olla rasked. Lastekaitsega pesad varjavad augud laste eest kattega.
  • Vaata üle olemasolevad juhtmed, harukarbid ja kilbid. Vigastatud elektrisüsteemi osa on potentsiaalne risk tervisele ja varale. Igasugune füüsiline vigastus, tahmumine, sulamine jms on ohtlik.
  • Regulaarne kontroll spetsialisti poolt tagab elektrisüsteemi riketeta toimimise. Elektrisüsteemi dokumenteerimine võimaldab tulevikus lihtsa vaevaga võimalikke rikkekohti tuvastada. Kindluse saamiseks on parim moodus tellida elektrisüsteemi audit, mis annab täpse ülevaate elektrisüsteemi seisundist ja ohutust tagavatest tegevustest.