Tavaliselt ütleb üles tööriista aku. Tänapäeval peetakse kõige töökindlamaks liitiumioontehnoloogial põhinevaid akusid; nikkel-metallhüdriid- (NiMH) ja nikkelkaadmiumakud (NiCd) on sellest tunduvalt vähem võimekad.

Liitiumaku vs. nikkelaku

Nikkelakude nõrkused on järgmised: nende energiatihedus on väiksem (ehk samaväärse mahtuvusega aku on suurem ja ka raskem), teiseks ei taha see hästi töötada talve­pakasega, kolmandaks tühjeneb seistes kiiremini kui liitiumioon­aku ning neljandaks painab seda nn mäluefekt: kui akut laetakse enne lõplikku tühjenemist, harjubki see vastu võtma mittetäielikku ehk lubatust väiksemat voolukogust.

Kuid liitiumaku võib panna laadima ükskõik millises laetuses ja see täitub ikka 100%, ning ka kiiremini kui nikkelaku. Samuti tühjeneb koduses majapidamises harva kasutatava tööriista nikkelaku tunduvalt kiiremini.

Aku maht ja pinge

Käsitööriistade akude mahud ja pinged on järgmised: vahemik 1,3–5,2 Ah ning 10,8; 12; 14,4 ja 18 V. 18voldise aku energiatihedus on suurem ehk suhteliselt väikese ja kerge akuga töötab tööriist päris kaua ning ka käed ja õlad väsivad töötades vähem. Lisaks pole hinnavahe 10,8- või 14,4voldise akuga võrreldes tavaliselt enam kuigi suur.

Aku hooldamine
- Tööriista liitiumakut tuleks laadida kord kuus isegi siis, kui tööriista ei ole kasutatud.
- Hoidke akut toasoojas, mitte külmas garaažis või keldris, külma saanud liitium­aku on rikutud.
- Akut kahjustab tugevasti see, kui üritate juba tühja akuga veel viimast kruvi kinni keerata.
- Liitium­ioonaku peab laadima panema enne, kui see lõplikult tühjaks saab.