• Hoia teed ja läbipääsud puhtad

Hoolitse selle eest, et maja või suvilani ei peaks sügisel kõndima läbi pori ja lompide. Vajadusel täida pinnast või juhi liigniiskus kraavidesse.

  • Talvel tee kindlasti lume- ja libedusetõrjet

Kui kinnistuni jõudmine kujuneb potentsiaalse kliendi jaoks vaevaliseks, võib see tekitada negatiivse emotsiooni ja tehinguni jõudmise tõenäosus väheneb tunduvalt.

  • Valgustus korda

Pimedal ajal on kunstlikul valgusel väga suur roll. Õuevalgustus peaks olema hõlpsasti lülitatav, et objektile sisenemine ei tekitaks raskusi ja oleks turvaline. Hea oleks, kui välisvalgustus valgustaks lisaks elumajale ka kõrvalhooneid.

Foto on illustratiivne.

Toad võiksid olla võimalikult hästi valgustatud, sest hämarus ja pimedad nurgad jätavad tavaliselt mulje, justkui soovitaks midagi varjata.

Alati peaks käepärast olema ka korralik taskulamp.

  • Aed ja aiarajatised

Aiast võiks sügistalveks kokku korjata kõik, mis suvel kipub laokile jääma – aiatööriistad, kärud, kastmisvoolikud, anumad, mänguasjad jms. Lohaka mulje jätavad purunenud klaaside või kiledega kasvuhooned.

Foto on illustratiivne.

Õlitada võiks kõik välisuste lukud, et rooste või külmumine ei takistaks neid avamast, kui mõni ostja tuleb majapidamist üle vaatama.

  • Katused ja vihmaveesüsteemid

Katus tuleks üle vaadata vähemalt kord aastas. Kui ei esine tormikahjusid, siis kindlasti võib vihmaveerennidest leida rämpsu, mis takistab vihmavee äravoolu.

Kellel on vihmaveerennidesse külmumise vältimiseks paigaldatud soojuskaabel, siis selle töökindlust tuleks kontrollida.

NB! Jääpurikad on väga selge märk hoone viletsast soojapidavusest.

  • Korstnad ja küttekolded

Küttesüsteemid ja elava tulega küttekolded vajavad erilist tähelepanu. Puiduküttega püsielamus tuleb kütteseadmeid ja lõõre puhastada kaks korda aastas. Hooajalises elamus peab korstnapühkija käima üks kord enne kütteperioodi algust.

Kui maja on müügiperioodile elaniketa, siis tuleb kindlasti kasuks enne ostja saabumist eluruumid soojaks kütta.

Allikas: Arco Vara