Ta on üks neist õnnelikest, kelle hobidest on välja kasvanud elukutse ja väikest viisi peab ta end ka leiutajaks. 2010. aastal jõudis Rusin leilikulbini, mis sai nimeks leilivihmuti.

“Toodet välja mõeldes veetsin mitmeidki tunde saunalaval, et saavutada tootele optimaalne kuju ning leiliefekt. Leilivihmuti efektiks on piserdatava vee ühtlane jaotus kerisekivide pinnale, mille tulemusena saavutatakse ühtlasem vee aurustumine ja seetõttu efektiivsem leil, mis samas pole nii terav kui tavaliselt, vaid meeldivalt pehme. Võrreldes vee valamisega traditsioonilisest saunakulbist, ei jahtu leilivihmuti ühtlase piserdamise tõttu kerisekivid nii kiirelt,” selgitab ta.

2011. aastal osales Rusin programmi “Euroopa kultuuripealinn Tallinn” kuuluval innovatsioonifestivali “IF … ja Disainiöö” raames toimunud disainikonkursil, kus leilivihmuti pälvis teise koha. See andis pääsu ka rahvusvahelise innovatsiooni ideekonkursi “IF Lab” lõppvooru, kus leilivihmuti pälvis kolmanda koha.

“Huvi leilivihmuti vastu oli väga suur ja sain innustust hakata toodet Eestis tootma. Kahjuks ei leidnud sobivat metallitöö ettevõtet ehk tootjat, kellele see oleks olnud jõukohane ja teostatav,” ütleb Rusin. Huvi rauges ka autoril ja nii jäi leiutis mõneks ajaks seisma.

“Minu maakodu naabrimees Etker Jõeleht, tunnustatud võitluskunstide õpetaja, praktiseerija ja teemeister, kellele kinkisin ka ühe esimestest prototüüpidest, leidis, et toode on vägagi huvitav. Suuresti tänu tema pealehakkamisele, hiina keele oskusele ja headele kontaktidele Hiinaga oleme jõudnud esimese partiini. 500 Hiinas toodetud leilivihmutit saabus Eestisse mullu sügisel ja nüüdseks on need kõik müüdud. Oleme saanud väga palju positiivset tagasisidet klientidelt, see lisab veelgi enesekindlust ja usku, et toode on huvitav ning innovatiivne,” räägib Rusin.

Leilivihmuti on valminud käsitööna poleeritud roostevabast terasest, haavapuidust kulbivarred on tehtud Avinurme puidutööstuses.

“Oleme tuleviku suhtes optimistid. Tahame leida saunatarvikute tootja või edasimüüja, kelle kaudu leilivihmuteid müüa ning turustada. Meie suuremad naaberriigid hindavad samuti saunakultuuri ja me usume, et leilivihmuti võiks kuuluda igasse sauna,” lisab ta.