Auruahi keedab muna

Expert tehnikakaupluste turundusjuht Joonas Kulli märkis, et kõige rohkem toiduvalmistamist lihtsustavaid funktsioone saab välja tuua ahjude puhul, mida on kolme tüüpi – elektri, auru- ja gaasiahjud.

“Enamlevinud on integreeritavad elektriahjud, mille põhilised funktsioonid on ülemine ja alumine kuumutus, pöördõhu- ja grillfunktsioon. Kõrgema hinnaklassi mudelitel on lisaks erinevad küpsetusrežiimid ning näiteks ka lihatermomeeter, et saavutada liha küpsetamisel iga kord ideaalne tulemus,” kirjeldas Kulli ning lisas, et kui ahjude puhastamist peetakse üldjuhul tülikaks tegevuseks, siis isegi keskmise hinnataseme ahjudel on tihtipeale olemas isepuhastussüsteem, mis muudab mustuse ja toidujäägid tuhaks.

“Küll aga ei oska teinekord tarbijad küsida ega tahtagi spetsiaalseid auruahjusid, millega on võimalik valmistada tavapärasest veelgi tervislikumaid toitusid. Toidu auruahjus valmistamine on hea alternatiiv traditsioonilisele küpsetamisele,” selgitas Kulli.

Tema sõnul saab auruahjus lihtsasti valmistada kala, liha, linnuliha, juurvilju, riisi, tatart ning näiteks magustoiduks ideaalset kreembrüleed. Auruahjuga on mugav ka keedumuna valmistada – vastavalt maitsele kas kõva, keskmist või vedela sisuga. Kuna iga toidu jaoks on ahjule eelsalvestatud parameetrid küpsetusaja, aurukoguse ja temperatuuri kohta, õnnestub toit igal korral ideaalselt.

Imekastrul valmistab putru

Sageli küsivad kliendid poest “imekastrulit” ehk teisisõnu multikeetjat, mis on suurepärane köögimasin inimestele, kel puudub soov ise süüa valmistada või ei jää tal tihti selleks aega.

“Hommikul pärast ärkamist valad pudruhelbed ja piima masinasse ning selleks ajaks, kui oled end valmis sättinud ja saad sööma asuda, on puder valmis,” kirjeldas Joonas Kulli ning lisas, et kui pereliikmed ärkavad hommikuti erineval ajal, saavad ka hilisemad ärkajad tänu soojendusfunktsioonile auravat putru nautida.

Lisaks pudrule saab multikeetja hakkama ka liha- ja kalatoitude valmistamisega, aurutab juurvilju, küpsetab kooki või keedab isegi moosi.