Heegeldatud esemete pehmuses saab uinuda Allan ja Jaaneka Ukleika pere. Perenaine on nobe näputöötegija. Kui nende kaks pisipõnni tuduvad, täidab Jaaneka võimalusel kogu oma vaba aja heegeldamisega. Ilusad heegeldatud korvid, vaibad ning päevatekk sobivad nende enda värskendatud ja sobivas toonis värvitud mööbliesemetega.

Kauneid ja inspireerivaid magamistube näeb Adami talus, mis asub rannakülas Vainupeal. See talu on külalistemajana tegutsenud 18 aastat. Siinsetel perenaistel on silma ja head stiilitunnetust. Nende juures on näiteks täispuidust voodid disainitud nägusateks ja puhkama kutsuvateks diivaniteks. Rahvusromantilises sisustusstiilis on kodusust ja helgust.

Meie kodulooks avas uksed Tarto talu, mis mahutab kolme põlvkonda. Kõik pereliikmed paistavad silma töökuse ja ettevõtlikkusega. Nende majas kõlab muusika ja mängitakse pilli, armastatud on käsitöö ja rahvatants. Selle kõige kõrvalt on talu nägusaks ja mitme pere koduks remonditud.

Meeletu potilillearmastus on täitnud Tiina Preimani toa 300 rohelise hoolealusega. Õnneks on Tiinal toetav pere ja elukaaslane Tõnis meisterdas potililledele vahvad riiulid, millest mõned lausa meistriteosed. Tiina jaoks on kõik tema toataimed ühtmoodi armsad ning aina armub ta kauplustes uutesse.
Allan ja Jaaneka Ukleika pere uinub heegeldatud esemete pehmuses.

Kui tuba on vaja muuta elavamaks ja soojemaks, on üheks võimaluseks biokamin. Nende kasuks tasub otsustada siis, kui mingil põhjusel päris kaminat ehitada ei saa.

Liigirikas ja avar aed, mida me suvel külastasime, kuulub Mai ja Peeter Dobrjanskile. Nad on seda rajanud juba 22 aastat ning usuvad, et päris valmis see kunagi ei saagi, sest ikka on lille-, põõsa- ja puuliike, mida kasvamas näha soovitakse. Juba on maja ümbritseval okaspuukollektsiooni ja püsililledega maastikul peremehe nimeline mägi ning perenaise nime kandev müür.

Kui käed juba sügelevad ja mõtted juba aias siblivad, õpetame aknalaual köögivilju ajatama ja soovitame püsikute talikülviga algust teha.

Meie köögilehekülgedelt leiate sel korral vahvad purgid. Need on täidetud põnevalt – kiht-kihilt erinevate töölõunatega. Nippe ja trikke, mida kõrvataha panna, on selles loos küllaga.

Lastele pakub huvikeskuse Iidam ja Aadam õpetaja Airi Aas mängida talve toas, kui õues lund ja jääd napib. Ta õpetab meisterdama liigutatavat uisutajat, mida saab soovi korral kasutada isegi pisikese multifilmi loomiseks. Kuidas selline uisutaja liigub, saate peagi uudistada Maakodu digilehe jaanuarinumbrist.

Head aasta algust koos meiega!