Jaanuaris leiate sisustuslehekülgedelt ideid magamistubadesse. Sisustusblogi pidaja ja ettevõtja Liina Pulges kirjutab kaasahaaravalt, kuidas ta oma Tartu kahes kodus uneks sobivaid ruume sättis ning milliseid rõõme ja muresid selle juures koges.

Kuna voodi on magamisruumi kõige suurem mööbliese, on voodipesudel ja -katetel nii ilu kui mugavuse vaatevinklist oluline roll. Uurisime lähemalt, millised värvid, mustritoredused ja materjalid voodeid valitsevad ning milline voodipesu inimestele meeldib. Üks mis kindel – moeteadliku voodis on peatsis kas neli või koguni kuus kauni püüriga patja. Sellistele selga toetades on mõnus talviste tormide ajal kas raamatut lugeda või mõni linik heegeldada.

Kodu, mida teile tutvustame, külastasime esimest korda mulluse kauni maakodu konkursi ajal. Finaali pääsenud Jõeallika talu korrastasid puhkehetkedeks Ingrid Mesila ja tema vanema venna Margus Pissarevi pered. Kunagi oli talukoht olnud nende vanaema oma ja Ingridi ning Marguse lapsepõlve mängumaa. Kohale nime andnud allikas, mis asub maja kõrval sängis voolava Ahja jõe kaldal, on põlvest põlve olnud ja on praegugi kahe pere joogivee ammutamise koht. See armastusega taastatud kodumaja jääb meelde toredate puidust skulptuuridega ja pererahva mälestuste kalliks pidamisega.

Unustamatud on ka lavastuskunstnik Laura Pählapuu miniatuurse mööbliga nukumajad, mis valmivad tema töötoas. Kutsvalt mänguliste majakeste loomiseks on naine inspiratsiooni saanud Ilon Wiklandi joonistustest, mis muutsid täiuslikuks kõik Astrid Lindgreni lasteraamatud.

Kellel ajakirja lugedes endal nüüd käsitöö järele näpud sügelema hakkasid, võivad katsetada lastega koos härmatise maalimist või proovida vanamööbli tuunimist.

Teinekord värvimisest mööblile uue ilme andmiseks üksi ei piisa. Õpetame, kuidas kummutit õhulise pitsmustriga täiendada.

Veel mahutasime ajakirja Repsu Veranda ehk kunsti- ja käsitöötoa, Maakodu läinudsuvise Šveitsi lugejareisi käigus külastatud Vuippensi foogtilossi aia uhked pildid ja sünniloo ning üllatavalt meeldivad Dagris Punderi retseptid. Sel korral jagab ta soovitusi juhuks, kui teil on kapis saia. Meie toimetuserahvas läks igal juhul pärast selle loo lugemist ning piltide vaatamist koju saia praadima. Aga miks mitte teha ka aasta esimese puhkepäeva hommikuks täidisega saiarulle?

Head lugemist!